FinansNyhet

Efter styrelsekaoset – Intrumprofil ny vd för Hoist Finance

Harry Vranjes, ny vd för Hoist Finance.
Publicerad
Uppdaterad

Styrelsen i Hoist Finance har utsett Harry Vranjes till ny vd från och med den 1 januari 2023.

Realtid.se

Harry Vranjes har över 20 års erfarenhet från kredithanteringsbranschen, senast som Chief Operating Officer på Intrum, ansvarig för verksamheter i 24 länder och 6 400 anställda och har spelat en nyckelroll i deras transformationsprogram.

Harry Vranjes studerade systemvetenskap och företagsekonomi vid Lunds universitet och inledde sin karriär som konsult på WM-Data (numera en del av CGI) och Meteorit (numera en del av Sigma), innan han började på Intrum 2002. Under sina tio år i koncernledningen på Intrum, hade Harry Vranjes positioner som Chief Technology Officer, Regional Managing Director Western Europe och Head of integration av Intrum Justitia och Lindorff, innan han tillträdde tjänsten som Chief Operating Officer under 2020. Det framgår av ett pressmeddelande.

–Det är med glädje vi kan meddela att Harry Vranjes kommer att tillträda tjänsten som vd för Hoist Finance. Han har en gedigen meritlista inom kredithanteringsbranschen och hans bakgrund och kvalifikationer är en perfekt matchning för Hoist Finance. Vi har hittat den rätta personen för att leda Hoist Finance på dess fortsatta förnyelseresa, säger Bengt Edholm, styrelseordförande, i en skriftlig kommentar.

Annons

–Jag är hedrad över att ha fått möjligheten ansluta till Hoist Finance-teamet i det här spännande skedet av deras resa, och jag ser verkligen fram emot att börja arbeta med alla kollegor över hela Europa, säger Harry Vranjes i sin presskommentar.

Lars Wollung, som varit tillförordnad vd sedan februari 2022, kommer från och med den 1 januari 2023 att fortsätta att verka för Hoist Finance i rollen som verkställande styrelseledamot. Christian Wallentin, CFO har även utsetts till vice vd och CFO från och med den 1 juni 2022 och från samma datum utgörs koncernledningen av: Chief Executive Officer, Chief Financial Officer, Chief Operations Officer, Chief Investment Officer, Chief of Staff and Chief General Counsel.

Det var i slutet av februari som Hoists styrelse byttes ut och storägarna Erik Selin och Per Arwidsson fick därmed som de ville.

Annons

Per Anders Fasth som tidigare var tillförordnad vd lämnade sitt uppdrag i samband med att avtalet löpte ut den 31 mars.

Fasth tillträdde uppdraget som interim vd i maj 2021 efter att ha valts in i bolagets styrelse vid årsstämman den 13 april 2021.

Den nya styrelsen fick sju månader på sig innan Hoists storägare Erik Selin och Per Arwidsson framförde önskemål om en styrelseförändring. Ingen förklaring gavs till varför det behövdes bytas styrelse, och initiativet fick Swedbank Robur att lämna sin plats i valberedningen.

Annons

Arwidsson och Selin fick sedan som de ville, och numera har Hoist alltså en ny styrelse.

Vad som skulle hända med bolagets vd Per Anders Fasth, som tidigare ingick i styrelsen, var något oklart. Den nya styrelsordföranden Lars Wollung ville heller inte säga om han hade förtroende för Per Anders Fasth som vd eller inte, och gick alltså in som ny tf vd efter att Fasth lämnat uppdraget.

Annons