Finans Nyhet

Efter namnbytet – nu expanderar Formue till Danmark

”Tillväxten drivs av en generellt större efterfrågan på förmögenhetsrådgivning med växande kundunderlag i de nordiska länderna, samtidigt som allt fler efterfrågar personliga, tillgängliga och oberoende rådgivare”, säger Formues vd Lars Uppsäll.
Publicerad
Uppdaterad

Förmögenhetsrådgivaren Formue, tidigare Burenstam & Partners, expanderar till Danmark och öppnar kontor i Köpenhamn.

Realtid.se

Efter sammanslagningen av svenska B&P med norska Formuesforvaltning i februari 2022 har bolaget växt mycket snabbt och fördubblade under föregående år antal kontor i Sverige till sex stycken (Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Jönköping och Halmstad.)

– Tillväxten drivs av en generellt större efterfrågan på förmögenhetsrådgivning med växande kundunderlag i de nordiska länderna, samtidigt som allt fler efterfrågar personliga, tillgängliga och oberoende rådgivare, säger vd Lars Uppsäll i en skriftlig kommentar.

Oberoendet har varit centralt sedan Formue grundades som Burenstam & Partners med tillgång till investeringsprodukter över hela världen i både traditionella fonder, aktier, PE- och private credit-fonder, fastigheter med mera. Man är stolt över sitt digitala erbjudande, i form av online-verktyg och app, som uppskattas av kunderna och dessutom har vunnit ett flertal internationella priser.

Annons

Inför den danska etableringen har Formue i egna marknadsundersökningar sett att danska kunder saknar en oberoende och transparent aktör.

Chef för den danska verksamheten (med kontor på Amaliengade 27 i Köpenhamn) är Michael Stern Madsen med Marlene Nørgaard Carolus som Associated Partner. Inom de kommande åren ska kontoret ha cirka 30–35 anställda med fullservice-erbjudande och rådgivare inom skatt, juridik, revision, hållbarhet och investeringsrådgivning.

– Målsättningen är att ta den position som är både efterfrågad och saknad på den danska marknaden idag, det vill säga en oberoende aktör med ett starkt digitalt erbjudande, säger vd Lars Uppsäll.

Annons

För 16 år sedan förvärvades Burenstam & Partners av norska Formuesforvaltning. Namnet Burenstam & Partners hade man haft till låns av grundaren Mariana Burenstam Linder – något längre än vad som var tänkt. Namnbytet gjordes först förra året.

Formue är ett nordiskt ord som kommer ifrån förmögenhet och förmåga och som handlar om att åstadkomma något.

Annons