Finans Nyhet

Efter köpet av Jool – nu byter Pegroco namn till Navigo

Taggar i artikeln

Jool Pegroco
Jool tar bakvägen till börsen – köps upp av Pegroco InvestJool tar bakvägen till börsen – köps upp av Pegroco Invest
Victor Örn, vd Pegroco/Navigo.
Publicerad
Uppdaterad

Trots att Pegrocos storägare sa nej till köpet av finansbolaget Jool så gick köpet igenom. Samtidigt som Jool byter namn till Vinga så byter även Pegroco namn – till Navigo. Formalia återstår dock innan namnbytet är klart på börsen.

Anders Frick

Realtid var på plats på den extrastämma där aktieägarna i Pegroco Invest gav grönt ljus till att köpa det omsusade finansbolaget Jool – ett köp som sker med hjälp av nytryckta aktier till ett värde om 720 miljoner kronor, plus en eventuell tilläggsköpeskilling. Det hjälpte inte att Pegrocos enskilt största ägare, investmentbolaget Kattson i Sverige AB med Håkan Johansson i spetsen, sa nej till förslaget. 

Därmed kommer Jool att börsnoteras – om inte Nasdaq sätter käppar i hjulet. Om ett förvärv eller förändring är av en sådan dignitet att det betraktas av Nasdaqs övervakning som en ”genomgripande förändring”, så behöver emittenten genomgå en ny granskning som om den noterades för första gången – det har Nasdaqs presschef Erik Gruvfors sagt till Realtid. 

Jool kommer att byta namn till Vinga, och i början av juni ansökte även Pegroco om namnbyte hos Bolagsverket. Det föreslagna namnet är Navigo Invest, vilket också är det namn som kommer att användas på börsen. Enligt en källa på Pegroco kvarstår dock lite administrativ hantering innan namnändringen kan genomföras.

Annons

Se Realtids intervju med Victor Örn, vd Pegroco, om samgåendet med Jool/Vinga. Intervjun gjordes i Realtid-TV direkt efter årsstämman:

Annons