MarknaderNyhet

EFA siktar på att växa rejält med nytt Stockholmskontor

EFAEFA
Den nordiska marknaden är i fokus för finansbolaget EFA som startar ett kontor i Stockholm. Foto: EFA
Publicerad
Uppdaterad

Finansbolaget EFA etablerar sig i Sverige genom ett Stockholmskontor. Tanken är att kontoret ska hantera den nordiska marknaden och expandera rejält kommande år.

Rikard Jansson

– Norden är en strategisk marknad för EFA, där vi har byggt upp ett starkt rykte genom att konsekvent uppfylla kraven för en sofistikerad kundkrets. Att öppna ett nordiskt kontor är en viktig milstolpe som understryker vårt engagemang för våra kunder och samarbetspartners i regionen, uppger EFA:s kommersiella chef Paulo Fernandes i en kommentar.

EFA erbjuder administrativa tjänster för flera olika typer av investeringsinstrument och strategier, däribland så kallade UCITS-fonder och alternativa investeringsfonder.

I slutet av förra året hade bolaget 166,8 miljarder euro i förvaltat kapital. Totalt arbetar 450 personer för bolaget i Luxemburg och Paris. Norden har tidigare hanterats från Luxemburg-kontoret. EFA är aktiva i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Annons

I en kommentar för Realtid uppger marknadschefen Frédéric Cousin att kontoret i Stockholm inledningsvis får under tio anställda. Fokus ligger på försäljning men även leverans och drift.

– Vi siktar på att växa den siffran signifikant kommande år, uppger Cousin.

Företaget siktar på en fusion med Universal Investment Group. Om myndigheterna ger tummen upp för affären väntas den transaktionen slutföras under det andra halvåret i år.

Annons
Annons