Hamiltons advokatbyrå stolt prisvinnare.
Hamiltons advokatbyrå stolt prisvinnare.
Juridik

Dubbelvinst för Hamilton advokatbyrå 

Vinnarna i Årets Advokatbyrå är utsedda för 11:e året. Advokatbyrån Hamilton vinner kategorin ”Stora advokatbyråer” och delar även ”Stora klientpriset” med Lindahl. MarLaw vinner sin kategori för fjärde året och Morris Law vinner klienternas hållbarhetspris.

Uppdaterad 2019-01-10
Publicerad 2019-01-10

När köparna av affärsjuridik får bestämma vilken advokatbyrå som är bäst vinner Hamilton klassen ”Stora Advokatbyråer 200+ mkr”. 

– Jag vill först säga tack så jättemycket, det här är ju ett ortroligt fint pris. Jag vill framför allt tacka våra fantastiska medarbetare, för utan dem hade vi inte kunnat vinna det här priset, säger Emma Berglund, managing partner på Hamilton.

Bland ”Advokatbyråer, 100-199 mkr” vinner advokatbyrån Fylgia för tredje gången. 

– Jag tror att det är de här punkterna som är viktiga för klienterna och det är så vi har jobbat i alla år: Vi är proaktiva, vi kan deras bransch och är en bra samarbetspartner, säger managing partner Anders Aspegren.

I kategorin ”Mindre Advokatbyråer” vinner MarLaw första priset, vilket byrån även gjort 2013, 2015, 2016 och 2017. 

– Det är femte året som vi vinner så det börjar nästan bli lite genant, säger MarlLaws CEO Daniel Tornberg när han tar emot priset.

För Hamilton blir det dubbelvinst i år. Hamilton och Lindahl har nämligen fått exakt samma betyg av sina storkunder, och delar därmed på första platsen om den prestigefulla utmärkelsen ”Stora Klientpriset”. 

– Det är jättekul att få den här bekräftelsen från klienterna, vi har vunnit många priser här tidigare men aldrig detta. Det känns väldigt kul och vi är väldigt glada över att de stora klienterna är så nöjda med det arbete vi gör. Och vi hoppas att de små klienterna är lika nöjda, säger Johan Herrström, styrelseordförande på Lindahl.

Båda byråerna är nya på denna placering, förra året vann Linklaters utmärkelsen. 

Specialpriset ”Klienternas Hållbarhetspris” går till Morris Law. Priset delas ut till den advokatbyrå som får högst sammanlagt värde av sina klienter avseende policy för hållbar utveckling, samhällsansvar, jämställdhet, ökad mångfald och rimlig intern arbetsbelastning. 

– Det finns ett stort engagemang bland klienterna för hållbarhetsfrågor, särskilt jämställdhet. Framtidens advokatbyrå har inte bara en policy på hemsidan, utan arbetar aktivt med dessa frågor. Det har skett en uppväxling sedan #metoo och #medvilkenrätt. Klienterna har länge själva arbetat med dessa frågor internt, och nu ökar kravställningen på konsulterna, säger Ylva Gnosse, ansvarig för studien Årets Advokatbyrå på Regi.

Sveriges nöjdaste klienter har utsett följande advokatbyråer till vinnare: 

KLIENTERNAS HÅLLBARHETSPRIS (Sammanlagt högst värde av sina klienter avseende policy för hållbar utveckling, uttalat samhällsansvar, jämställdhet, ökad mångfald och rimlig intern arbetsbelastning.)
1. Morris Law
2. MAQS
3. Mannheimer Swartling 

STORA KLIENTPRISET (Klienter som köpt för 1 miljon eller mer specifikt av sin byrå) 
1. Hamilton 
1. Lindahl 
3. Delphi 

ÅRETS ADVOKATBYRÅ 200+ MKR 
1. Hamilton
2. Delphi
3. Lindahl 

ÅRETS ADVOKATBYRÅ 100–199 MKR 
1. Fylgia 

2. Baker McKenzie 
3. AG Advokat 

ÅRETS ADVOKATBYRÅ 25–99 MKR
1. MarLaw

2. Magnusson
2. Lindskog Malmström 

Fakta Årets advokatbyrå

Årets Advokatbyrå är Sveriges största klientstudie för advokatbyråer specialiserade inom affärsjuridik. Närmare 1100 köpare av affärsjuridik ger sin syn på samarbetet och svarar på frågor om framtiden. Branschstudien genomförs årligen av analysföretaget Regi.

Platsannonser

Logga in