Finans Nyhet

Dragkamp mellan Sverige och Norge

Publicerad

Philip Holst-Cappelen sitter kvar fängslad i Spanien.

Den norske storbedragaren Philip Holst-Cappelen som misstänks ha kidnappat, hotat och pressat svenska miljonärer på stora summor pengar sitter kvar fängslad i Spanien.

Rättegången i Sverige mot hans misstänkta kompanjoner är inne på sin sista dag. Åklagare Ulrika Lindsö har begärt att Spanien ska lämna ut Philip Holst-Cappelen till Sverige.

Men svenska myndigheterna är inte ensamma om att vilja få honom utlämnad. Även Norge väntar på att få ställa honom inför rätta.

Annons

Åklagare Ulrika Lindsö har inte fått någon information från Spanien om vilket land ut Philip Holst-Cappelen kommer att lämnas ut till.

– Det är helt upp till Spanien. Vi är ju med i EU men Philip är ju en norsk medborgare så det kan bli vilket land som helst. Men vi ser det inte som ett problem eftersom vi har ett så pass bra samarbete med Norge, säger hon till Realtid.se.

Hur länge det kan ta innan han bli utlämnad kan inte åklagare Ulrika Lindsö svara på

Annons

I torsdags i förra veckan greps Philip Holst-Cappelen i Spanien, dit han flytt med 15 miljoner kronor som han lyckades råna de svenska finansmännen tillika miljonärerna på.

I dag inleds förhandlingarna i Stockholms tingsrätt med åklagare Ulrika Lindsös slutpläderingar.

Mer inom kort.

Annons
Annons