Börs

Doro vinstvarnar och vd byts ut

Telefonbolaget spår en halvering av rörelseresultatet och vd Jérôme Arnaud lämnar.
 

Uppdaterad 2016-12-08
Publicerad 2016-12-08

Telefonbolaget räknar med att rörelseresultatet för 2016 kommer att uppgå till 40-50 miljoner kronor, vilket är en halvering mot tidigare prognos på något lägre än 2015 års rörelseresultat på drygt 95 miljoner kronor. Samtidigt lämnar vd Jérôme Arnaud bolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Omstruktureringskostnader om cirka 21 miljoner kronor kommer att belasta resultatet i fjärde kvartalet. Dessa kostnader, som är av engångskarraktär, är relaterade till det planerade vd-bytet, stängningen av ett FoU-kontor i Frankrike och viss personaloptimering i Sverige.

Jerome Arnaud kommer att kvarstå i sin nuvarande roll till dess att rekryteringen av en ny vd är avslutad. Styrelsen har initierat en rekryteringsprocess som förväntas avslutas senast i början av 2017.

–Vi vill uttrycka vår stora tacksamhet till Jérôme för hans insatser för att förbättra livskvaliteten för våra äldre medborgare samtidigt som det lett till skapandet av ett betydande aktieägarvärde. Vi kommer göra vårt bästa för att fortsätta stötta och utveckla Doros varumärke och marknadsposition när vi nu förbereder för ett VD-byte och centraliseringen av ledningsfunktionerna till Lund, Sverige, säger Johan Andsjö, tillförordnad styrelseordförande i en kommentar.

Försäljningen under 2016 väntas fortfarande överstiga utfallet för 2015 (1.838 miljoner kronor) och nuvarande orderingång är stark, enligt bolaget.

 

Platsannonser