Juridik Nyhet

DLA Piper flyttar in i Stockholm citys nya landmärke

Taggar i artikeln

DLA Piper
”När möjligheten med denna fastighet dök upp blev det ett självklart val utifrån vår strategi, värderingar, framtida behov och hållbarhetsförväntningar”, säger Magnus Oskarsson, Country Managing Partner hos DLA Piper i Sverige.
Publicerad
Uppdaterad

DLA Piper kommer att flytta in i de två översta våningarna på en yta om 4 400 kvadratmeter i Pembrokes nybyggnadsprojekt Hästen 21 i centrala Stockholm.

Realtid.se

DLA Piper har cirka 250 medarbetare i Sverige, som idag jobbar på Sveavägen 4. Hela verksamheten kommer att flytta in i Hästen 21 sommaren 2027. Det framgår av ett pressmeddelande.

–Vår ambition är att fortsätta växa och utvecklas för att alltid vara den bästa juridiska rådgivaren för våra klienter och en attraktiv arbetsgivare. När möjligheten med denna fastighet dök upp blev det ett självklart val utifrån vår strategi, värderingar, framtida behov och hållbarhetsförväntningar, säger Magnus Oskarsson, Country Managing Partner hos DLA Piper i Sverige i en skriftlig kommentar.

– Pembroke har varit lyhörda för våra behov och det känns fantastiskt att tillsammans få möjlighet att forma ett kontor i världsklass, säger Magnus Oskarsson.

Annons

I korsningen av Regeringsgatan och Mäster Samuelsgatan, sätter fastigheten Hästen 21 en ny standard för hållbarhet och design över tid. Fastigheten är designad av Schmidt Hammer Lassen och är flexibelt utformad för att möta dagens men också framtida förändrade behov. Fastigheten kommer att innehålla kontor, bostäder och butiker och beräknas stå klar i slutet av 2026. Målet är en LEED Platinum v4 certifiering, den högsta miljöcertifieringen som finns idag.

Den nya fastigheten är en del av Project Access, som är namnet på Pembrokes utveckling av hela kvarteret. Genom att skapa nya passager, torg, restauranger och butiker förvandlar Pembroke ett av Stockholms mest centrala kvarter till en mer tillgänglig och levande plats, dygnet runt.

Avanti hade uthyrningsuppdraget för Pembroke och Tenant & Partner har varit rådgivare till DLA Piper.

Annons

 

Annons