Digitala vårdbolaget Kry varslar stor del av personalen

Taggar i artikeln

Johannes Schildt Kry
KryKry
Vårdbolaget Kry har växt under flera år – nu har dock den ekonomiska situationen blivit ohållbar.
Publicerad
Uppdaterad

Det digitala vårdbolaget Kry varslar en stor del av sin personalstyrka. För närvarande har bolaget 1300 anställda i fem länder.

Annelie Sandström

Bolaget har växt i rask takt under flera år och har numera även många fysiska vårdcentraler vid sidan av den digitala verksamheten. Stora förluster har bidragit till en ohållbar situation för bolaget som ska genomföra ett omfattande sparpaket, rapporterar Breakit.

Enligt vd:n och medgrundaren Johannes Schildt måste bolaget göra om sin organisationsstruktur. Det motiverar han bland annat med att finans- och kapitalmarknaderna har blivit mer “volatila”, enligt Breakit.

“Vi behöver visa att vi investerar i de rätta sakerna, i rätt ordning. Vi behöver reagera på marknadsdynamiken och vi behöver vara mer försiktiga med vårt kapital, och visa det för investerare, partners och patienter”, uppger Johannes Schildt.

Annons

Detta har inneburit att  vd:n fattat ”det svåra beslutet” att en del av personalstyrkan kommer att behöva lämna bolaget.

“Vi kommer fortsätta att anställa vårdpersonal, men vi kommer att minska resten av arbetsstyrkan med cirka 10 procent”, uppger Krys vd enligt Breakit.

Kry grundades för cirka åtta år sedan av Fredrik Jung Abbou, Josefin Landgård, Joachim Hedenius och Johannes Schildt. Vårdbolaget har verksamhet i Sverige, England, Norge, Frankrike och Tyskland.

Annons
Annons