Konjunktur

Digital Inn ansöker om konkurs

Teknikåterförsäljarkedjan Digital Inns styrelse har lämnat in konkursansökan för bolaget till Stockholms tingsrätt.

Publicerad 2020-04-21

Digital Inn har försökt genomföra en rekonstruktion sedan mitten av mars, men flera större fordringsägare ställer sig inte bakom en fortsatt rekonstruktion. Däribland Ingram Micro, Skatteverket och BRF Vargen, skriver Digital Inn i ett pressmeddelande.

Verksamheten i Digital Inn står sedan en tid stilla och effekterna av coronaviruset omöjliggör enligt företaget fortsatt drift. 

För ägarbolaget Ambias del innebär konkursen preliminärt en nedskrivning av värdet av aktier i dotterbolag med 20 miljoner kronor och ytterligare nedskrivning av fordringar motsvarande cirka 8 miljoner kronor.

– Det har hela tiden varit vår avsikt att försöka rädda Digital Inn men problemen har visat sig vara för stora efter att vi väl tagit över bolaget. Det finns fortfarande en viss möjlighet att starta en ny verksamhet med samma inriktning, vilket vi kommer att se över nu när det visar sig att det inte heller går att genomföra en rekonstruktion av bolaget, säger Marcus Andersson, vd för Ambia Trading i en kommentar.

De kortfristiga skulderna i Digital Inn uppgår till omkring 120 miljoner kronor varav 70 miljoner är leverantörsskulder. 

Ambia Trading avvaktar en utredning från advokatbyrån Mazars av Digital Inns redovisning som ska vara klar i april.  

Digital Inn har ett 90-tal anställda.

Platsannonser