”Det här är bra bränsle för börsen 2024”

Joakim Bornold.
Publicerad
Uppdaterad

Levlers grundare och ordförande, sparprofilen Joakim Bornold, sammanfattar börsveckan varje fredag. Vad var veckans överraskning? Veckans besvikelse? Och vem stod för veckans citat? Här är Joakim Bornolds summering av vecka 49.

Realtid.se

Överraskning: Räntan har sjunkit rejält. Att den sjunker är kanske ingen överraskning, men att det gått så snabbt överraskar desto mer!  En riktigt bra julklapp till alla bolånetagare och bra bränsle för börsen 2024.

Besvikelse: ICA-handlarnas omdöme. I veckan kom tingsrättens dom som resulterade i 16 fällande domar för de ICA-handlare och närstående som handlade aktier för stora belopp inför budet på ICA Gruppen. Läser man domen är det så att man baxnar över konversationerna som pågått och hur man blandat in andra i härvan.

Utspel/citat: Putin meddelade idag att han ställer upp i presidentvalet 2024. Många (i alla fall utanför Ryssland) hoppas på hans avgång, men frågan är om det spelar någon roll. Ryssland känns bortom all räddning oavsett.

Annons

Vinnare: Skistar. Vintern är tidig i år och snö i mängder finns på alla Skistars destinationer. Samtidigt ser bokningsläget mycket bra ut och analytikerna höjer rekommendationerna för bolaget. Skistar carvar in i vintersäsongen med ett starkt momentum på alla plan.

Förlorare: Oljan ner 6 procent den här veckan. Redan förra veckan nämnde jag att Opec försöker göra sin röst hörd men ingen lyssnar.

Annons