M&A

"Det går inte en dag som vi inte diskuterar M&A”

Det norska oljeföretaget Aker BP misslyckades med att lägga beslag på svenska Lundin Petroleum. Men nya uppköp står på agendan varje dag säger Aker BP:s vd i en intervju.

Uppdaterad 2019-07-12
Publicerad 2019-07-12

Norska oljebolaget Aker BP snuvades i sista stund på Equinors stora aktiepost – 20,1 procent – i Lundin Petroleum. Istället visade det sig att Lundin Petroleum själva klarade att förvärva den och därmed behålla kontrollen över företaget. En besvikelse för Aker BP.

I en intervju med norska Dagens Næringsliv säger Aker BP:s vd Karl Johnny Hersvik att det inte ska tolkas som att Aker BP har sänkt sina uppköpsambitioner. Tvärt om, bolaget har en aggressiv agenda och har genom en rad uppköp blivit den främsta utmanaren till giganten Equinor (tidigare Statoil).

– Det jag kan säga är att det inte har gått en dag som vi inte har haft en aktiv diskussion om pågående "mergers and aquisitions"-prospekt (M&A, fusioner och förvärv, red:s anmärkning) i Aker BP, så länge som jag har varit här. Och det gäller även framgent.

Han ser många spännande projekt framför sig när det gäller oljeprospektering på den norska kontinentalsockeln. Men han vill inte heller utesluta den brittiska, ett område där noska Hitecvision nyligen har gjort miljardinvesteringar.

Platsannonser