Finans

"Det är helt enkelt ett fint bolag till ett rimligt pris"

Finansmannen Erik Selin, vd i fastighetsbolaget Balder, köpte under mars 1,5 miljoner aktier i nischbanken Resurs men hoppas ändå att aktien kommer sjunka i närtid eftersom han då kan köpa ytterligare aktier, uppger han för Realtid på tisdagen.

Uppdaterad 2019-04-09
Publicerad 2019-04-09

– Jag har haft Resurs-aktier sedan börsintroduktionen, cirka tre år sedan, och har köpt lite då och då. Och så köpte jag lite mer förra månaden. Det är helt enkelt ett fint bolag till ett rimligt pris. Det är inte konstigare än så.

Har du någon tanke på strukturaffär mellan dina olika bankinnehav, som även omfattar Collector och TF Bank?

– Nej. Däremot kan jag köpa till om jag tycker det är bra pris. Jag tror inte alls på att slå ihop bolagen. Men sedan kan jag inte de andra två i detalj, jag tycker de är bra var för sig fast på lite olika sätt.

– De är på ett sätt lika men på många sätt ganska olika. Jag tycker att de stand-alone är väldigt bra.

Vad lockar i just Resurs?

– I TF har jag 11–12 procent, det tycker jag är en lagom position. Collector, jag kanske köper lite mer där men jag har så mycket aktier där…. Jag har gått ur lite andra aktier och så köpte jag lite Resurs.

Jag antar att du ser uppsida i Resurs-aktien eftersom du nyligen köpt?

– Jag hoppas egentligen att kursen går ner för då kan jag köpa mer billigt. Om jag får önska något hoppas jag den faller i närtid. … Om den skulle gå upp kraftigt nu, det är ju inte bra egentligen för då kanske jag inte köper mer, det vore ju tråkigt.

Kan du utveckla varför du tycker Resurs är köpvärd?

– För alla finansiella tillgångar måste du ha en uppfattning om kassaflödet i framtiden, de närmaste 20 till 30 åren, man bör ju ha en grov uppfattning. Sedan har man en diskonteringsränta och sedan väljer man i relation till andra alternativ. Så gör jag med allting, det är inte konstigare än så.

– Har du då ett bolag som Resurs som har vuxit i 30 år, jag tror jag kan ha en uppfattning om vad som kommer hända i närtid, fortsätter växa sakta men säkert.

Är det något speciellt med Resurs som lockar ändå?

– Nej, jag har inte ens träffat vd:n i bolaget, jag har ingen specialkunskap om dem alls.

Men du gillar strategin och deras sätt att jobba uppenbarligen?

– Ja, och jag gillar priset i relation till hur bolaget ser ut. Ett bolag kan ju vara hur fint som helst men det är ändå inte värt obegränsat mycket. Det är så otroligt okomplicerat egentligen.

Erik Selin mer än dubblade innehavet i Resurs Bank i mars, från 0,6 procent till 1,4 procent av kapitalet, klättrade han från plats 19 till nio på ägarlistan. Det framgår av ägardatatjänsten Holdings.

Erik Selins aktieportfölj innehåller förutom fastighetsbolagen Balder och Sagax även poster i bland annat TF Bank, Evolution Gaming, Collector och Pandox.

Platsannonser

Logga in