DBT säkrar 3,1 miljarder SEK i lånefinansiering

Taggar i artikeln

DBT
”Den rådande energikrisen, inflationsökningen och snabbt stigande bränslepriserna pressar bolag och gör det viktigare än någonsin med tillgång till flexibel, men långsiktig, finansiering som den vi kan erbjuda”, säger Alexis Kopylov, vd och medgrundare till DBT
Publicerad
Uppdaterad

Det Stockholmsbaserade fintechbolaget DBT har stängt en finansieringstransaktion med brittiska banken Nat West och amerikanska investmentbolaget Värde Partners om 3,1 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Realtid.se

– Det här är en milstolpe för DBT som gör att vi kan stötta än fler växande små- och medelstora tillväxtbolag i hela Sverige i en tid då det behövs som mest. Den rådande energikrisen, inflationsökningen och snabbt stigande bränslepriserna pressar bolag och gör det viktigare än någonsin med tillgång till flexibel, men långsiktig, finansiering som den vi kan erbjuda, säger Alexis Kopylov, vd och medgrundare till DBT i en skriftlig kommentar.

DBT:s teknikplattform för riskbedömning och långivning har bolaget kunnat låna ut mer än 2 miljarder SEK under sex år, och enligt bolaget egen data har DBT-backade bolag har växt 7x snabbare än andra SME-bolag under perioden.

Bland DBT:s kunder finns en bredd av svenska tillväxtbolag, bland andra underklädesvarumärket CDLP, mikromobilitetsbolaget Vässla Mobility, ehandelsbolaget Chiquelle, gjuteribolaget IAC och investmentbolaget Stockhult som är fokuserat på sågverks- och skogsindustrin

Annons

– DBT har gjort väsentliga investeringar i sin tekniska plattform och sticker ut i konkurrensen. Såväl bolags- som privatkunder förväntar sig i allt större utsträckning skräddarsydda lösningar för att finansiera sin tillväxt, den trenden gynnar fintech-aktörer som DBT, säger Aneek Mamik, Partner och global chef för finansiella tjänster inom Värde Partners i sin presskommentar.

Annons