Finans Nyhet

Daytradern: Folk kommer att bli chockade

Publicerad

Cafés daytrader-bloggare Anders Forssberg ryter till mot den ”oförtjänta häxjakten” från EBM.

Under tisdagen kunde Realtid.se berätta om den populäre daytrader-bloggaren Anders Forssberg som misstänks för otillbörlig marknadspåverkan.

Enligt Ekobrottsmyndighetens kammaråklagare Anne-Marie Helander har Anders Forssberg påverkat kursen i aktien Melker Schörling och tjänat cirka 2.800 kronor.

Stämningsansökan kom in till Stockholms tingsrätt den 15 september 2010. Anders Forssberg vann den första ronden i domstolen som friade honom från misstankarna. EBM har dock inte gett upp och valt att klaga till hovrätten.

Annons

I ett mejl till Realtid.se väljer Anders Forssberg att berätta om tiden som misstänkt:

”Det här är mitt enda uttalande fram till dess att den här oförtjänta häxjakten har kommit till ända. Jag har fullt förtroende för det svenska rättsväsendet och förutsätter att dom tar riktiga beslut.

Däremot så kommer jag att ge nytt ljus till allt det som hänt när mitt påtvingade helvete är över. Oavsett utfall. Folk kommer att bli chockade när dom får veta hur jag har behandlats (förhör, DNA-test etc). Vi talar om statliga organ som har oändliga anslag och som anser sig stå utanför det svenska lagrummet. Jag blir djupt oroad för det här landets utveckling när folkvalda politiker subventionerar saker som dom uppenbarligen har tappat all kontroll över. Gränsen mellan demokrati och någonstans där ingen av oss vill hamna börjar suddas ut”, skriver han.

Annons

Just nu ligger målet i Svea hovrätt.

Anders Forssberg lade ned sin hyllade daytraderblogg på Café i april 2010 efter att hans identitet avslöjades av Realtid.se. Nu skriver han om ”en historia om livet efter bloggen”.

Annons