Därför vill Balder ha kvar Entra på börsen

Nu ger sig Fastighets AB Balder in i fajten om Entra med målet att bolaget inte köps ut från Oslobörsen.

Uppdaterad 2020-12-07
Publicerad 2020-12-07
Som Realtid tidigare har skrivit har Balder varit involverade i diskussionerna kring fastighetsbolaget Entra, utan att bolaget har lagt något bud. Idag kom däremot nyheten att Balder köper fem procent av bolagets aktier. Enligt Balders vd Erik Selin föredrar bolaget att Entra fortsätter som ett noterat bolag på Oslo Börs.
– Entra är ett jättefint bolag med bra management och på en bra marknad. Vi har tidigare varit i kontakt med Entra men då inte haft någon konkret buddiskussion kring köp av hela bolaget. Att vi nu köper 5 procent beror på att man får agera när tillfällena kommer, säger Erik Selin.
Balders finanschef Marcus Hansson håller med och betonar köpets finansiella vikt för Balder.
– Vi tycker att Entra är välskött bolag med fina tillgångar och en attraktiv avkastning. Kort sagt så är det en finansiellt bra placering, säger Marcus Hansson.
Varken Marcus Hansson eller Erik Selin vill kommentera Castellums och SBB:s pågående budstrid utan betonar att Balder ser den nu aktuella affären som en ren aktieplacering.
– Vi gör det som vi tycker är bra för vår del, men personligen tycker jag att det inte är så dumt att det åtminstone finns kvar ett börsnoterat fastighetsbolag. Det är ganska så sunt, säger Erik Selin.
Samtidigt passar bolaget bra in i Balders portfölj.
– Vi köpte nyss en annan portfölj i Norge (Anthon B Nilsen Eiendom, red.amn) men fortfarande har vi kanske lite för lite fastigheter i Norge jämfört med de andra nordiska länderna. Genom det här aktieköpet i Entra så får vi en naturlig ökning i Norge, säger Marcus Hansson.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in