Därför lämnar Littorin Beowulf Mining: ”Läget mindre politiskt nu”

Taggar i artikeln

Beowulf Mining
”Det var på mitt initiativ efter två intensiva år. Mitt uppdrag, att få igenom bearbetningskoncessionen och påbörja rekryteringen av en organisation i Sverige, är fullföljt. Nu är bolaget i ett annat läge och behöver fokusera på dels miljöprövningen, dels att förbereda för gruvdrift”, säger Sven Otto Littorin till Realtid.
Publicerad
Uppdaterad

Den tidigare arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin lämnar rollen som styrelseordförande för prospekteringsbolaget Beowulf Mining. Han säger till Realtid att bolaget nu är i ett annat läge än när han tillträdde.

Anders Frick

Beowulf Minings gruvetablering i Jokkmokk är ”inte andligt hållbar”, enligt den tidigare ärkebiskopen Antje Jackelén – något som fick bolagets ordförande Sven Otto Littorin att gå i taket. 

Utspelet från Jackelén var ett av många som kantade Beowulfs väg mot att få en bearbetningskoncession – något som bolaget dock fick i slutet av mars. 

Nu lämnar Littorin ordförandeklubban vidare till Johan Röstin, en 60-årig företagsledare med lång erfarenhet inom sjöfart, bland annat som vd för rederiet ForSea, vd för Copenhagen Malmö Port och styrelsemedlem i Wihlborgs Fastigheter.

Annons

– Det var på mitt initiativ efter två intensiva år. Mitt uppdrag, att få igenom bearbetningskoncessionen och påbörja rekryteringen av en organisation i Sverige, är fullföljt. Nu är bolaget i ett annat läge och behöver fokusera på dels miljöprövningen, dels att förbereda för gruvdrift, säger Sven Otto Littorin till Realtid.

Han förklarar att Beowulf helt enkelt inte längre behöver någon garvad ex-politiker på toppen framöver.

– Läget är, så att säga, mindre politiskt nu än när jag tillträdde – och bör så vara, säger Sven Otto Littorin.

Annons

För hans del blir det istället mer fokus på Stadsholmen Equity och andra entreprenöriella satsningar.

Annons