Erika Eliasson, Lendify
"Efter fem år på Lendify har jag egna erfarenheter av de nya krav som ställs på företagens positionering och kommunikation, vilket är ett otroligt spännande område," säger Erika Eliasson. Foto: Lendify
Fintech

Därför lämnar Eliasson Lendify för Kreab

”Jag vill jobba ännu bredare med fintech-frågor”, säger Erika Eliasson till Realtid.

Uppdaterad 2021-02-16
Publicerad 2021-02-15

Några veckor efter beskedet om att Lendifys vd Nicholas Sundén-Cullberg avgår, meddelar nu bolagets vice vd Erika Eliasson att hon går till PR-byrån Kreab.

– De senaste åren har jag börjat jobba bredare med fintech-frågor. Bland annat är jag sedan ett år tillbaka ordförande i Swedish FinTech Association. Jag är även ordförande i Wellstreet Fintech Board. Nu vill jag jobba ännu bredare med fintech-frågor och Kreab är en fantastisk plattform för det, säger Erika Eliasson till Realtid och fortsätter:

– Ska Sverige vara en ledande nation inom fintech finns det väldigt många viktiga frågor att driva, som att Finansinspektionen behöver få ett tydligare uppdrag att verka för innovation och att fler bolag inom sektorn ska omfattas av regeringens nya förslag om personaloptioner. Nu exkluderar förslaget stora delar av fintechbranschen.

Finansbranschen är en bransch stadd i förändring med många nya aktörer och nya krav från konsumenterna.

– Efter fem år på Lendify har jag egna erfarenheter av de nya krav som ställs på företagens positionering och kommunikation, vilket är ett otroligt spännande område.

Men förvärvet av Erika Eliasson stärker PR- och kommunikationsbyrån Kreab upp kompetensen inom finansbransch-relaterade frågor.

– Genom rekryteringen av Erika Eliasson stärker vi vår position gentemot aktörer inom finansbranschen. Erikas egen erfarenhet som branschföreträdare och av att bygga starka varumärken kommer att vara stora tillgångar i hennes roll som rådgivare. På Kreab kommer Erika att ha ett särskilt ansvar för att utveckla vår affär inom fintech, säger Bengt Ludvigsson, Kreabs Sverigechef.

Andra relativt färska förvärv är mångårige EU-parlamentarikern och moderaten Gunnar Hökmark, som anslöt 2019. På Kreab har han rollen som international senior advisor samtidigt som han är ordförande i tankesmedjan Frivärld och i Svenska Försäkringsförmedlares Förening, Sfm.

Även Kreabs grundare Peje Emilsson har haft ett politiskt engagemang inom moderaterna. Bland annat var han ordförande i Fria Moderata Studentförbundet under åren 1970 till och med 1972. Tillsammans med Kreab har han också varit aktiv i många moderata valrörelser.  

Johan Hallsenius, rådgivare med fokus på medierelationer, kriskommunikation och varumärkespositionering, är en annan namnkunnig Kreab-profil

Hallsenius har tio års erfarenhet som rådgivare och närmare 20 år som ekonomijournalist. Han har bland annat varit redaktionschef på Affärsvärlden, börskrönikör på Dagens Industri, börsredaktör på Veckans Affärer och chefredaktör och Publisher på IDG.

Platsannonser

Logga in