Finans Nyhet

Därför är Polestars CFO Johan Malmqvist årets finansprofil

Taggar i artikeln

Polestar
”Vi är redan ett globalt bolag, närvarande i 27 olika länder. Vi levererade 50 000 bilar förra året och har en enormt spännande resa framför oss, med nya modeller av elbilar som kommer framgent”, säger Johan Malmqvist till Realtid-tv. Foto: Anders Frick
Publicerad
Uppdaterad

Efter 20 år som finanschef i olika industriföretag är nu Johan Malmqvist CFO på Polestar. I somras tog han Polestar till börsen och idag utnämndes han till Årets finansprofil.

Anders Frick

Han säger till Realtid att Polestar har varit med om en spännande resa, inte minst genom börsnoteringen.

– Vi är redan ett globalt bolag, närvarande i 27 olika länder. Vi levererade 50 000 bilar förra året och har en enormt spännande resa framför oss, med nya modeller av elbilar som kommer framgent, säger Johan Malmqvist till Realtid-tv.

Polestars börsnotering är inte Johan Malmqvists första. Han har tidigare tagit Duni till Stockholmsbörsen och det amerikanska familjeföretaget Dole till New York Stock Exchange.

Annons

Utmärkelsen delas ut av Finanskompetenscentrum i Göteborg på torsdagen, i samband med Super Summit – Makroekonomiskt forum 2023. Motiveringen lyder:

Utmärkelsen Årets finansprofil 2022 tilldelas en person som – genom digert förarbete i en tuff marknadssituation – har haft en nyckelroll i processen att förbereda sitt bolag för introduktionen på Nasdaq-börsen i New York. Genom börsnoteringen och sitt arbete som CFO skapar han finansiella muskler för att leverera lönsam tillväxt med sikte på att realisera bolagets ambitiösa framtidsplaner och branschledande hållbarhetsmål.”

Annons
Annons