Lars-Erik Moen, Danske Bank.
Bank

Danske Bank konsoliderar kapitalförvaltningen

UPPDATERAD: Danske Bank konsoliderar den lokala kapitalförvaltningen i bankens fondbolag  i de nordiska marknaderna under en grupp ledd av Lars-Erik Moen med säte i Oslo.

Uppdaterad 2021-02-08
Publicerad 2021-02-05

Den nya gruppen kommer att bestå av 12-14 förvaltare och analytiker med ansvar för cirka 65 miljarder norska kronor, motsvarande 63,9 miljarder kronor. Det uppgav Moen i ett mejl till Bloomberg News.

Moen säger att den nya organisationen blir mer platt och möjliggör större kunskapsutbyte. Han tillade att besluten är fortsatt kvar med de personer som tidigare hade ansvar för investeringarna.

Förändringarna gäller verksamheten i bankens fondbolag Danske Invest.

Banken kommer fortfarande ha lokal kapitalförvaltning inom ramen för Private Wealth Management (PWM) med både rådgivande och diskretionär förvaltning. 

Den senaste ändringen kommer när Danske Bank effektiviserar. Enheter läggs ned, personal sägs upp och nu kommer också vissa positioner att flytta till lågkostnadsländer som Indien. Särskilt när det kommer till Danske Bank är penningtvättsskandalen en stor plump. Den har bland annat haft en stor påverkan på avkastningen.

Avkastningen på eget kapital var förra året mindre än en tredjedel den under 2019. Målet är att få upp avkastningen till 9-19 procent 2023.

Platsannonser

Logga in