Bank

Danske Bank investerar i Byfounders

Danske Bank går in som investerare av riskkapitalbolaget Byfounders vars grundare har starka rötter i Libratone, Skype och Tradeshift.

Uppdaterad 2019-04-04
Publicerad 2019-04-04

Danske Bank går in som investerare av riskkapitalbolaget Byfounders, som med ett uppbyggt kapital på 750 miljoner danska kronor hittar och finansierar lovande startups i Norden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakom Byfounders står ett kollektiv av fler än 50 framgångsrika nordiska entreprenörer, bland annat grundarna av Skype, Vivino and Kahoot. Byfounder stöds också av den danska fonden Vækstfonden och ett antal övriga internationella fonder.  

Enligt Danske Bank "är investeringen inte bara en strategisk satsning som syftar till att bidra till fler arbetstillfällen över hela Norden, det garanterar även en inblick i ny teknik och tillgång till innovation och ger samtidigt möjlighet att hitta de bästa kundlösningarna och affärsmöjligheter", framgår det av pressmeddelandet.

– Danske Bank vill skapa bättre villkor för lovande tillväxtbolag i hela Norden. Vi investerar i byFounders för att kunna erbjuda tillväxtbolag tillgång till kapital, kunskap och support. Genom byFounders får Danske Bank också kunskap och insikt i det senaste inom teknologin och nya affärsmodeller, såväl inom som utanför fintech-sfären. Det här är nyckeln till vår ambition att alltid kunna erbjuda de bästa lösningarna till våra kunder, säger Frederik Gjessing Vinten, chef för Group Development, Danske Bank.

Bolaget grundades av Eric Lagier och Tommy Andersen som har starka rötter i teknik- och tillväxtföretag som Libratone, Skype och Tradeshift, men även starka band till Silicon Valley – den globala huvudstaden i teknikindustrin.

– Vi startade Byounders för att bygga en bättre bro mellan Norden och Silicon Valley som gör det möjligt för nordiska startups att dra nytta av nätverk och skalningsfördelar som erbjuds i USA, och det utan att de nödvändigtvis behöver flytta sitt företag dit, förklarar Tommy Andersen, grundare till Byfounders

Platsannonser