Sven Hagströmer, Creades grundare och ordförande. Foto:  Andreas von Gegerfelt
Sven Hagströmer, Creades grundare och ordförande. Foto: Andreas von Gegerfelt
Börs

Creades mot nya höjder med Avanza

Sven Hagströmers investmentbolag Creades har under året ökat substansvärdet med 44 procent.

Uppdaterad 2020-11-04
Publicerad 2020-11-04

Värdet på Avanza har under året ökat kraftigt. Börskursen har stigit från ungefär 100 kronor till närmare 170 kronor, och aktien är Creades klart största innehav. Den 31 oktober stod Avanza för 42 procent av Creades substansvärde.

John Hedberg.

– Vi har haft bra tajming och köpte på oss en hel del när kurserna var på botten i mars månad. Coronapandemin har även givit ett uppsving åt många av våra bolag med en digital affärsmodell, säger John Hedberg, vd för Creades, till Realtid.

Efter Avanza är Midsona, Stillfront och Addnode de tre största noterade tillgångarna för Creades. På den onoterade fronten toppar Inet, Tink och Apotea. Creades försöker ha en fördelning på 70 procent noterade tillgångsslag och 30 procent onoterat.

– Vi gillar bolag som över tid är strukturella vinnare. Det handlar om bolag med bra affärsmodeller eller bolag som kan växa med hjälp av förvärv. Midsona, Stillfront och Addnode är alla exempel på förvärvande bolag, säger John Hedberg.

Vilket av era innehav tror du långsiktigt mest på?

– Trots att Avanza redan har vuxit kraftigt så finns det väldigt mycket mer tillväxt i det bolaget. Avanza har trots allt bara 5 procent av sparmarknaden och ett konkurrenskraftigt erbjudande. Även Apotea och Instabox är väl positionerade inom varsin del av retailmarknaden, säger John Hedberg.

Creades substansvärde uppgick den 31 oktober till 506 kronor per aktie, samtidigt som aktien stod i cirka 885 kronor.

Platsannonser

Logga in