AffärerNyhet

Creades investerar 186 miljoner kronor för 12 procent av bolåneföretaget Stabelo

John Hedberg, Creades.John Hedberg, Creades.
John Hedberg, vd för Reades.
Publicerad
Uppdaterad

Investmentbolaget Creades meddelar att man ingått avtal om att förvärva knappt 12 procent av aktierna i bolåneföretaget Stabelo Group. Investeringen uppgår till 186 miljoner kronor och görs i samband med en nyemission.

Finwire

Då Stabelo står under Finansinspektionens tillsyn kommer förvärvet att ske i två delar, där den andra delen är villkorad av Finansinspektionens godkännande av Creades som ägare.

Stabelo grundades 2016 och har idag en bolånestock om över 20 miljarder kronor. Bolaget erbjuder idag bara byte av befintliga bolån med en maximal belåning om 60 procent av bostadens värde. Detta är en mindre del av den totala bolånemarknaden, men inom den nischen har bolaget enligt Creades bedömning en relativt god marknadsandel.

”Vi har följt Stabelo under en längre tid och är imponerade över vad grundarna och bolaget har åstadkommit. Kombinationen av finansieringsstruktur och en fullt digitaliserad process utgör en av de största innovationerna vi sett på bolånemarknaden på många år. Marknaden för bolån är gigantisk, den totala marknaden uppgår till över 3 800 miljarder kronor och intäkterna uppgår till i storleksordningen 60 miljarder kronor per år. Vi ser det inte som omöjligt att Stabelo med tiden kommer göra för bolånemarknaden vad Avanza redan gjort för sparmarknaden”, kommenterar Creades vd John Hedberg.

Annons

Creades har för avsikt att vara aktiva ägare i Stabelo genom deltagande i styrelsen.

Annons