Climeon
Thomas Öström, grundare, vd, styrelseledamot, Climeon. Foto: Climeon
Börs

Climeons grundare Thomas Öström slutar som vd

Cleantech-bolaget Climeon söker en ny vd efter att grundaren och nuvarande vd:n valt att kliva ner för att fokusera på affärsutveckling.

Uppdaterad 2020-11-11
Publicerad 2020-11-11

Thomas Öström, vd och grundare för cleantech-bolaget Climeon, lämnar vd-rollen, som han haft sedan 2011, för att fokusera på affärsutveckling i bolaget. Han kvarstår även framåt som styrelseledamot och Climeons största ägare, framgår av ett pressmeddelande. Han jobbar kvar som vd tills rekryteringen av en ny är slutförd.

– Jag är väldigt stolt över vad vi har åstadkommit och känner samtidigt att det är dags att lämna över vd-rollen till någon annan som kan ha ett tydligt operativt fokus och ledarskap. Jag vill kunna lägga större kraft på Climeons affärsutveckling och att bygga långsiktiga partnerskap, kommenterar Thomas Öström, i pressmeddelandet.

– Thomas har haft en avgörande roll i Climeons positiva utveckling hittills och vi i styrelsen vill gärna tillgodose hans önskemål om att kunna lägga mer tid på affärsutveckling genom att rekrytera en ny VD. Förutsättningarna för bolag verksamma inom förnybar energi är mycket gynnsamma och det finns en stor marknadspotential att realisera för Climeon. Därför ska vi nu hitta rätt person som kan ta bolaget till nästa nivå, säger Per Olofsson, styrelseordförande för Climeon.

Platsannonser

Logga in