Claes Hemberg tar plats i Aptics styrelse. Foto: Press
Fintech

Claes Hemberg: "Hela betalbranschen är i ett uppvaknande"

Claes Hemberg och Désirée Lerider föreslås bli nya ledamöter i nordiska betalbolaget Aptic. "Jag ska hjälpa bolaget att bli ännu mer kundorienterat", säger Claes Hemberg till Realtid.se.

Uppdaterad 2018-09-24
Publicerad 2018-09-24

Désirée Lerider är vd och grundare av Factum Reklambyrå som hon drivit i 20 år. Hon har tidigare haft styrelseuppdrag i bland annat i Almi Väst och Swedbanks lokala styrelse i Skövde.

”Genom att vara styrelsemedlem kan jag bidra till att hålla ett övergripande utvecklingsfokus för Aptics varumärke och dess affär så att Aptics resa kan fortsätta uppåt och framåt. I det ligger också att bedöma hur Aptic kan fokusera ännu mer på kundnyttan för att på så sätt knyta kunderna närmare företaget”, säger Désirée Lerider i pressmeddelandet.

Claes Hemberg var tidigare nischbanken Avanzas välprofilerade privatekonom och bloggare.

– Aptic jobbar mot många spännande bolag. Hela betalbranschen är i ett uppvaknande där Swish växer snabbast och nätbetalningar tappar. Det händer mycket på området och det känns kul att få vara med och förbättra för konsumenter, nu när köpmönster förändras och till exempel 6 av 10 klädinköp görs på nätet i dag. Som ledamot i Aptic ser jag rakt genom handelns dynamo, säger Claes Hemberg till Realtid.se.

Vad kan du tillföra bolaget som ledamot?
– Jag ska hjälpa det att bli ännu mer konsumentorienterat, för det blir allt svårare att ha en nära relation med sina kunder och många undrar hur man ska fördjupa den relationen i dag.

– Men jag tror inte att Aptic kommer att hyra Globen fyra gånger som Avanza gjorde [för att locka nya kunder], säger Claes Hemberg lite skämtsamt.  

Med sin bakgrund som privatekonomisk rådgivare tror han sig ha ganska djupa kunskaper i hur kunder tänker.

– Det handlar mycket om att noggrannare sätta sig in i konsumentens situation för att ge dem det de själva inte förstår att de behöver. Och där är stordata hur tacksamt som helst att jobba med. Men på den punkten har inte minst bankvärlden varit slarvig.

Aptic erbjuder en B2B-plattform för finansiella lösningar och funktioner för betalningar, reskontratjänster, fakturaköp, inkasso samt konto-och kredithantering. Kunderna återfinns över hela Europa.

Bolaget är grundat i Skövde, men har i dag kontor med totalt 120 medarbetare i Stockholm, Trollhättan, Skövde, Oslo och Århus i Danmark. 

Platsannonser