Annons

Annons

Cherry Ventures investerar i Hedvig

Insurtech-startupen Hedvig tar in 30 miljoner kronor från europeiska investerare för att fortsätta utmana de traditionella försäkringsbolagen.

Hedvig, det svenska startupbolaget, tar in 30 miljoner kronor från europeiska investerare för att fortsätta sin aggressiva tillväxt och att utmana de traditionella försäkringsbolagen, framgår det av ett pressmeddelande. Bland investerarna finns bland andra Cherry Ventures och Khaled Helioui som bland annat investerat i Zalando och Uber.

- Vi är stolta över att så högkvalitativa investerare som Cherry Ventures och Khaled Helioui tror på oss och ansluter sig till våra tidigare finansiärer. Deras erfarenhet av att förvandla startupbolag till branschledare är en viktig tillgång när vi trappar upp tillväxtplanen, säger Lucas Carlsén, medgrundare och vd på Hedvig.

Vidare säger han:

Annons

Annons

- Kunderna får inte den användarvänliga upplevelse de förtjänar från de traditionella försäkringsbolagen. Det är helt naturligt, eftersom mer komplexitet och friktion får människor att använda sin försäkring mindre och därför är en lönsam strategi för försäkringsgivare. Det går emot allt vi tror på och därför vänder vi på det istället. Vår mission är att göra hemförsäkring till en smidig upplevelse som folk inte tvekar att använda.

Hedvig genomförde sin första finansieringsrunda tidigare i år och fick då in framstående svenska ängelinvesterare som Sophia Bendz, Spotifys tidigare globala marknadschef, finansmannen Sven Hagströmer och Nicklas Storåkers. Alla tre investerar också i Hedvigs senaste finansieringsrunda.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons