Annons Annons

ChargePanel siktar på börsen

Uppdaterad 2021-11-16
Publicerad 2021-11-16

SaaS-bolagets mjukvara underlättar för företag och privatpersoner som  kör elbil, har fordonsparker av elbilar eller  har  laddstolpar  och är på så sätt med och bidrar till en förbättrad miljö. Nu finns  det  möjlighet att teckna aktier i bolaget som står inför en börsintroduktion  på  Nasdaq  First  North  Growth Market.  

Elbilsmarknaden växer så det knakar.  Pandemin slog hårt mot den traditionella bilindustrin och försäljningen  i Europa  backade med 22 procent under  2020, samtidigt dubblerades försäljningen av nya elbilar.  Europa förväntas ha 40 miljoner eldrivna personbilar på vägarna fram till 2030, vilket ger en enorm marknadsmöjlighet, uppskattad till 36 miljarder euro,  för laddningslösningar.   

Utvecklingen påskyndas av länder och regioner som  stöder tanken på att förbjuda fossilbränslebaserade fordon. Storbritannien kommer till exempel att förbjuda försäljningen av nya  bensin- och dieselbilar och skåpbilar från år 2030.  Även Sverige, Danmark och Nederländerna siktar på 2030 för att nå sina nationella klimatmål.  Norge vill införa detta ännu tidigare och siktar på förbud redan 2025. Elfordon utgör nu cirka 60 procent av den månatliga bilförsäljningen i Norge.  Även biltillverkarna siktar på att ställa om till elfordon. Ford siktar på att fordonsförsäljningen till privatpersoner kommer att vara helt elektrisk 2030, likaså Volvo.  

I och med elbilarnas intåg och utbredning kommer även beteendet kring hur man tankar att förändras. När du kör  en elbil är du inte längre beroende av att åka till en mack för att tanka din bil utan du kan ladda den hemma, på jobbet eller vid en  laddstolpe  längs vägen. Med  ChargePanel   kan den som kör en elbil lätt hitta alla dessa  laddstolpar  via eRoaming. Företag med bilflottor (förmånsbilar och tjänstebilar) tillsammans med sina samarbetande leasingbolag kan få hjälp via ChargePanels Fleet Management service för att underlätta och hantera all administration som annars normalt förekommer.  

– Det finns en hel del komplexitet i administrationen av bilflottor och  ChargePanels  molnbaserade Fleet Management lösning  underlättar för alla  på ett säkert och intelligent sätt  samtidigt som vi bidrar till en bättre miljö, säger Jan Berggren, vd för  ChargePanel  och fortsätter:  

– I vår  app  redovisar  vi  också till slutkunden  hur mycket koldioxidutsläpp man har sparat jämfört med att köra med fossilbränsle.  

ChargePanel  siktar nu på en börsintroduktion på Nasdaq  First  North  Growth Market, bedömd till  den 9 december 2021. Teckningsperioden är den  16–30   november 2021.  

HÄR KAN DU TA DEL AV CHARGEPANELS  MEMORANDUM >> 

ChargePanel  är positionerade för tillväxt, både i Sverige och internationellt. Det finns ingen begränsning i  SaaS-plattformen vad gäller volymer av anslutna  laddstolpar  eller transaktioner i systemet.   

Jan Berggren, vd

– Vi jobbar med en B2B-affärsmodell i vår SaaS-plattform, skalbarheten i plattformen innebär också att vi kan addera till mer serverkapacitet vid behov. Våra kunder uppskattar också alla de språkmöjligheter som medges i plattformen. 

ChargePanel  har redan idag kunder som är verksamma i flera länder.  

– Dessa kunder kommer vara en stor och viktig del i hur vi växer  internationellt, säger Jan Berggren.   

LÄS MER OM CHARGEPANELS BÖRSINTRODUKTION  HÄR >>


CHARGEPANEL

Platsannonser

Logga in