FinansNyhet

Catcap och Jarl Securities går samman

Michael Moritz, vd på Catcap, och Anders Elgemyr, vd på Jarl Securities.
Publicerad

Den tyska M&A-rådgivaren Catcap förvärvar aktiemajoriteten i svenska Jarl Securities.

Realtid.se

Catcap, ett av de ledande företagen inom M&A-rådgivning i Tyskland, förvärvar aktiemajoriteten i det svenska corporate finance-företaget Jarl Securities. Catcap tar därmed sitt första steg i att etablera sig internationellt. De båda företagen förenas nu i en gemensam vision att leverera investment bankingtjänster av högsta kvalitet till företagskunder, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Vi har sedan länge varit aktiva i nätverket Globalscope som har 55 medlemmar i 44 länder. Men för oss är Sverige och Norden så viktiga marknader att vi nu väljer att gå samman med Jarl Securities som är en av de ledande firmorna inom bland annat e-handel, tech och industri. Vi har samma fokus och arbetssätt vilket gör att affären är rätt på flera plan, säger Michael Moritz, vd och partner för Catcap.

Två tredjedelar av de transaktioner som Catcap har genomfört har varit internationella. Bolaget har redan idag en internationell räckvidd genom sitt Globalscope-nätverk med 55 partners i 46 länder. Till följd av de skandinaviska marknadernas betydelse har Catcap beslutat sig för att etablera en egen lokal närvaro i regionen genom förvärvet av Jarl Securities.

Annons

I likhet med Catcap är även Jarl Securities en del av Globalscope-nätverket. Jarl Securities är ett snabbväxande företag med ett stark track-record inom M&A-transaktioner av teknologi-inriktade företag inom e-handel, mjukvara och företagstjänster, men även traditionella industriföretag. Catcap och Jarl Securities har liknande målsättningar och arbetsmetoder.

– Vi på Jarl Securities har på kort tid etablerat oss som en ledande spelare bland mellanstora transaktioner i Sverige. Vi har redan genomfört flera projekt med Catcap och det visar sig att vi arbetsmässigt och kulturellt är väldigt lika. Vi bidrar med både kunskap och analys till konstellationen då vi har en egen equity research-avdelning där vi tillsammans med Aktiespararna har 60 noterade bolag under bevakning, vilket är unikt bland M&A-spelare, säger Anders Elgemyr, vd för Jarl Securities.  

Genom samarbete med Jarl Securities har Catcap kunnat bistå i fusionsprocessen mellan Bytro Labs och Stillfront. Bolaget var representerade i styrelsen genom Mark Miller efter börsnoteringen av Stillfront på Nasdaq i Stockholm och där beslut fattades om fem tilläggsförvärv, däribland av Good Game Studios och OFM i Tyskland.

Annons

Jarl Securities grundades ursprungligen av Knutsson Holdings tillsammans med bland andra Anders Elgemyr. Mark Miller och Daniel Garlipp från Catcap ersätter Michael Knutsson, som nu lämnar styrelsen för Jarl Securities. Alla övriga styrelseledamöter kvarstår med Finn Johnsson som styrelseordförande samt Katarina Bonde och Fredrik Adolfsson som ledamöter.

Jarl Securities corpteam leds av Erik Lundberg, analysteamet av Markus Augustsson och marknad och affärsutveckling av Caroline Berglund.

Annons