Karriär & ledarskapNyhet

Castellums CFO: ”Finns mer spännande möjligheter på annat håll”

Ylva Sarby Westman, CastellumYlva Sarby Westman, Castellum
"Jag har nu gjort ett antal överväganden och landat i att det bästa är om jag säger upp mig", säger Ylva Sarby Westman till Realtid.
Publicerad
Uppdaterad

Castellums vice vd och CFO Ylva Sarby Westman säger upp sig, bara dagar efter att vd:n Biljana Pehrsson fick sparken av Rutger Arnhult. Nu berättar finanschefen för Realtid vad som ligger bakom beslutet.

Anders Frick

I början av december tillträdde Biljana Pehrsson som vd för Castellum efter att bolaget förvärvat Kungsleden. Samtidigt blev Ylva Sarby Westman vice vd och CFO i Castellum.

Tiden på vd-posten blev kort och i måndags kom beskedet att nya storägaren Rutger Arnhult själv tar över som vd, något som marknaden ändå såg positivt på.

Igår meddelade Castellums finanschef Ylva Sarby Westman att hon säger upp sig. Hon kommer dock att arbeta kvar under den sex månader långa uppsägningstiden, åtminstone till dess att bolaget har tillsatt en ny CFO.

Annons

– Jag hade sett fram mycket mot att få vara med och leda utvecklingen av Castellum, men efter att ha funderat fram och tillbaka så har jag kommit fram till att det finns mer spännande möjligheter för mig på annat håll, säger Ylva Sarby Westman till Realtid.

Hon har arbetat för Kungsleden sedan 2009, och arbetade före det på bland annat Newsec och NCC Property Development. På Castellum blev det en intensiv start med integrationsarbete, bokslut och annat som pågår.

– Som tidigare kommunicerats fick Biljana lämna på grund av olika tankar kring integrationen mellan Castellum och Kungsleden. Jag har gjort ett antal överväganden och landat i att det bästa är om jag säger upp mig. Mitt fulla fokus nu är på Castellum och på det arbete som ligger framför oss, säger Ylva Sarby Westman till Realtid.

Annons

Hur är ditt samarbete med Rutger Arnhult?
– Jag har haft ett bra samarbete med styrelsen och Rutger. Han är en fantastisk entreprenör och vi skiljs åt som goda vänner, säger Ylva Sarby Westman.

Det är andra gången på mindre än ett år som Castellum blir av med sin finanschef. Kort efter att bolagets tidigare vd Henrik Saxborn meddelade att han slutar så kom beskedet att Ulrika Danielsson lämnar sin roll som CFO.

Annons