Fastigheter

Castellum ser ljust på framtiden

Under första halvåret ökade förvaltningsresultatet med 14 procent för Castellum som nu också tagit klivet in på fastighetsmarknaden i Helsingfors. “Framtiden ser ovanligt spännande ut”, kommenterar vd:n Henrik Saxborn halvårsrapporten.

Uppdaterad 2018-07-13
Publicerad 2018-07-13

Intäkterna för fastighetsbolaget Castellum, som är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige, uppgick under första halvåret 2018 till 2,7 miljarder kronor, jämfört med 2,6 miljarder kronor under motsvarande period föregående år.
 
Förvaltningsresultatet uppgick till 1 420 miljoner kronor, jämfört med 1 248 miljoner kronor under samma period i fjol. Det motsvarar 5,20 kronor per aktie, jämfört med 4,57 kronor per aktie, en ökning med 14 procent.

Värdeförändringar på fastigheter uppgick till 827 miljoner kronor, jämfört med 1 824 miljoner kronor under samma period 2017.

Periodens resultat efter skatt uppgick till 2 425 miljoner kronor, jämfört med 2 647 miljoner kronor under samma period i fjol. Det motsvarar 8,88 kronor per aktie, jämfört med 9,69 kronor per aktie.

“Återigen redovisar Castellum ett starkt halvår med god utveckling på alla fronter. I jämförelse med utfallet motsvarande period föregående år redovisas en tillväxt i förvaltningsresultatet med 14 procent. Det gör att jag känner mig än säkrare i min tidigare guidning att Castellum som det står och går har goda möjligheter att för 2018 nå målet om 10 procent förbättring av förvaltningsresultatet”, skriver vd:n Henrik Saxborn i en kommentar till rapporten och fortsätter:

“Förändringstakten inom Castellum är hög och sker parallellt inom många olika områden. Castellum har tagit ännu ett kliv mot att positionera sig som en nordisk plattform genom bolagets första förvärv på den finska marknaden. Dessutom har vi ett fokus på bolagets växande och strategiskt placerade logistikportfölj samt utveckling av ett innovativt koncept för co-working.”

Platsannonser