Carnegie Investment Bank, Goldman Sachs, JP Morgan
Börs

Carnegie en av tre banker som ska ta Storskogen till börsen

Förvärvskonglomeratet Storskogen har utsett Goldman Sachs, JP Morgan Chase och Carnegie Investment Bank för att leda arbetet med en börsnotering av bolaget i Stockholm.

Uppdaterad 2021-08-26
Publicerad 2021-08-25

Noteringen förväntas ske i fjärde kvartalet i år. Det uppger en insatt person för Bloomberg News. 

Storskogens vd och grundare Daniel Kaplan säger till Bloomberg att en börsnotering är en av möjligheterna när bolaget undersöker finansieringsalternativen. Han avböjer att kommentera utnämningen av bankerna och tidpunkten för en börsnotering. Dagens industri rapporterade i förra veckan att Storskogen siktade på en börsnotering före årsskiftet. 

Storskogen, som grundades 2012, förvärvar och driver lönsamma bolag med ledande positioner inom sin marknad. Bolagsgruppen består för närvarande av de tre segmenten handel, industri och tjänster och inom dessa ägs närmare 200 bolag.

Storskogen avslutade i juni 2020 en nyemission. Kapitalförvaltaren Coeli var en av två aktörer som hjälpte Storskogen att attrahera nya investerare. Emissionen övertecknades på 2,1 miljarder kronor och stängde på 1,8 miljarder kronor.

Alldeles nyligen ställdes också en obligation ut åt Storskogen. Obligationen blev kraftigt övertecknad och fyllde på kassan med 3 miljarder. Coeli har ett flertal kunder som har investerat i bolagsgruppen.

Nettoomsättningen ökade under första kvartalet med 40 procent och uppgick till 2 892 miljoner kronor (2 068). Rörelseresultatet (EBIT) ökade samtidigt med 60 procent och uppgick till 232 miljoner kronor (145), motsvarande en rörelsemarginal om 8,0 procent (7,0).

Platsannonser

Logga in