Finans Nyhet

Bukowskis säljer unik samling mode

Taggar i artikeln

Bukowskis
’Ett liv- en privat samling’ säljs på Bukowskis den 26 mars. Foto: Bukowskis
Publicerad
Uppdaterad

Chanel, Hermès, Dior och Prada är några av de legendariska modehusen som finns representerade när en unik svensk samling i världsklass auktioneras ut på Bukowskis.

Realtid.se

Samlingen kommer från Anna Alexanderssons dödsbo, som under sin livstid drev en tandläkarpraktik på Birger Jarsgatan i Stockholm.

Nästa söndag, den 26 mars, kommer väskor, accessoarer och exklusiva plagg från några av världens främsta modehus att auktioneras ut på Bukowskis. Bland exklusiva kläder och accessoarer kommer bland annat en Chanel Bird Cage och en Hermès Birkin Himalaya att presenteras för auktionspubliken. Det är den största samlingen modekläder och accessoarer som någonsin nått andrahandsmarknaden i Sverige. Det rapporterar bland annat TV4.

– Som samlare har hon haft ett enastående öga för vad man skall investera i och vad den internationella marknaden efterfrågar. En fingertoppskänsla utöver det vanliga. Många av dessa föremål är sådant man aldrig ser på den svenska marknaden vilket är väldigt roligt, säger Marcus Nilsson, Specialist fashion, Bukowskis i en skriftlig kommentar på auktionshusets hemsida.

Annons

Auktionen har pågått med olika teman sedan i september, men 500 av de allra bästa objekten har auktionshuset sparat till sist. Visningen i Bukowskis lokaler i Berzelii Park är öppen från 17-21 mars, och auktionen äger rum alltså rum nästa söndag.

Bland höjdpunkterna för den modeintresserade finns en fantastisk Hermès Birkin Himalaya till ett utrop på 1,2-1,5 miljoner kronor, en unik Chanel ”Camelia”-jacka till ett utrop om 250 000 kronor samt en Chanel ”Birdcage” till ett utrop på 120 000 kronor. Dessutom hittar man ett unikt urval pret-à-porter från Dior, Prada med flera men även mer attraktiva väskor och accessoarer som Fendi “Baguette”.

Annons