Morgonsvepet

Brunswick rekryterar Swedbankprofil

Brunswick rekryterar Swedbankprofil till kreditverksamheten, Asienbörserna inledde rött, UBS slutför transaktion med Nordea och Jisander möter åklagare i rätten i dag. Detta är några av rubrikerna i Realtids nyhetssvep.

Uppdaterad 2018-10-15
Publicerad 2018-10-15

Brunswick rekryterar Swedbankprofil
Finans Brunswick Real Estate rekryterar Jan Eriksson, med 25 års erfarenhet från Swedbank till kreditverksamheten. Jan Eriksson ansluter som Fund Manager under november månad. Han slutade på Swedbank för tre år sedan och har därefter varit vd på Kilenkrysset respektive Randviken. Brunswick Real Estate Capital, kreditverksamheten inom Brunswick Real Estate har framgångsrikt stängt sin andra seniorkreditfond med ett kommittat kapital på över 6,6 miljarder kronor. Investerare är nordiska institutionella investerare, bland annat befintliga investerare i form av Norges största livförsäkringsbolag, Kommunal Landspensjonskasse (KLP), samt svenska Folksamgruppen och PRI Pensionsgaranti.

Asienbörserna inledde rött
Börs Trots fredagens uppåtrekyl på Wall Street var det en dämpad stämning på de asiatiska aktiemarknaderna under måndagsmorgonen.
Tokyobörsens Nikkei 225-index var ner 1,4 procent vid 6-tiden på morgonen, svensk tid, enligt DI. Även Hongkongbörsens Hang Seng-index backar med omkring 1 procent. Shanghaibörsens kompositindex faller med 0,8 procent medan den tekniktunga Shenzhenbörsen är ner 0,3 procent, enligt DI. I Australien backar Sydneybörsens S&P/ASX 200 med 1,2 procent när banksektorn tyngde. 

UBS slutför förvärvet av Nordeas private banking-verksamhet i Luxemburg
Bank UBS och Nordea meddelade idag att UBS nu har förvärvat en del av Nordeas private banking-verksamhet i Luxemburg, som meddelades i januari 2018. Transaktionen omfattar förvärvet av en del av Nordea Bank S.A:s verksamhet och dess integrering med UBS:s plattform, något som innebär att kunderna får tillgång till UBS:s globala erbjudande och lokala expertis.  

Gary Cohn ansluter sig till blockchain-startup
Finans Den tidigare Goldman Sachs-chefen Gary Cohn ansluter sig till blockchain-startupen Spring Labs, enligt Nyhetsbyrån Direkt som citerar MarketWatch. Startupen arbetar på en blockchain-lösning för att decentralisera identitets- och kreditinformation. Cohn kommer där ingå i bolagets rådgivande styrelse. Cohn har även varit ekonomisk rådgivare till president Trump men lämnade sin roll den 6 mars.

Jisander i rätten -  igen
Ekobrott Det har gått drygt 20 år sedan den uppmärksammade Trustorhärvan. Nu är en av huvudpersonerna, Thomas Jisander, tillbaka i rätten. I dag startar rättegången mot Thomas Jisander som är åtalad för försök till grovt bedrägeri. "Det handlar om omfattande och grov brottslighet. Det blir en lång och omfattande huvudförhandling", säger chefsåklagare Henric Fagher till TT inför rättegången.

Pareto planerar att växa internationellt
Finans Mäklar- och finanshuset Paretos ägare Svein Støle, som flyttar till Schweiz, uppger att Pareto går bra och att man planerar att växa vidare internationellt. Fler Pareto-toppar har nyligen flyttat till Zurich bland annat Anders Endreson som öppnade en Pareto-filial i landet. Förutom nio kontor i Norden har Pareto även filialer i London, Aberdeen, Paris, Hamburg, Frankfurt, New York, Houston, Singapore och Perth, förutom Zürich. Pareto-gruppen har cirka 900 aanställda.

Dödläge för Brexit
Finans Efter intensiva förhandlingar i Bryssel i helgen har ett dödläge uppstått om Storbritanniens utträdesavtal. Trots samtalen kvarstår fortfarande flera avgörande frågor att lösa. Tanken var att man skulle lösa upp de värsta knutarna inför veckans toppmöte. Den tidigare beräknade tidsplanen har raserats. Pundet föll kraftigt mot dollarn efter nyheten, enligt Omni.

Ny operativ chef på Trustly
Fintech Betaltjänstbolaget Trustly har utsett Sara Berg till ny operativ chef. Hon började på Trustly som Chief Legal Officer 2012 och kom då från en svensk advokatbyrå där hon arbetat som advokat specialiserad på Mergers & Acquisitions och kommersiella avtal. 2017 blev hon omnämnd på Innovate Finances lista “Women in Fintech Powerlist.” Tjänsten som COO är en nyetablerad roll som kommer att rapportera till vd. 

Heimstaden genomför första transaktionen i Nederländerna
Fastighet Heimstaden har förvärvat en fastighet i Utrecht som består av mindre lägenheter i nära anslutning av universitetet. Utrecht är Nederländernas fjärde största stad och ligger cirka 35 kilometer söder om Amsterdam och fastigheten ligger i nära anslutning till både motorvägen och stadskärnan. Köpeskillingen var 22,75 miljoner euro och transaktionen genomfördes som bolagsaffär. Tillträde beräknas ske i innevarande kvartal och finansieras genom befintlig kassa och upptagande av nya lån. Heimstadens rådgivare har varit Colliers (Danmark) samt Immo Finance. Säljarna är Nederländska investeringsfirman Hof Capital. Säljarna har rådgivits av JLL. Houthoff advokatbyrå har agerat legal rådgivare.

Platsannonser