MarknaderNyhet

Bridgewater Associates dubblar bet på att Europabörsen ska falla

Förra veckan kom nyheten att Bridgewater Associates förefaller vara den enskilt största blankaren av europeiska aktier med en satsning på mer än 5,7 miljarder dollar.
Publicerad
Uppdaterad

Världens största hedgefondsföretag ökar sin satsning på blankning av europeiska aktier från 5,7 till 10,5 miljarder dollar.

Thomas Helsing

Förra veckan kom nyheten att Bridgewater Associates förefaller vara den enskilt största blankaren av europeiska aktier med en satsning på mer än 5,7 miljarder dollar. Idag rapporterar Bloomberg att förvaltaren nästan fördubblat den satsningen som nu uppgår till 10,5 miljarder dollar. Bridgewater Associates har nu tagit upp position mot totalt 28 företag som alla återfinns i Euro Stoxx 50-indexet.

Bloomberg skriver vidare att det ännu inte är klarlagt om Bridgewaters satsning är en del av en bredare säkringsstrategi eller om man siktar på ren vinst. I en intervju förra veckan avböjde förvaltarens investeringschef Greg Jensen att kommentera de europeiska satsningarna. Däremot sa han att försäljningen av aktier fortfarande var liten i jämförelse med uppgången det senaste decenniet. Han tillade också att större aktioner i Europa och USA fortfarande är möjliga.

Annons