Juridik Nyhet

BRA i mål med företagsrekonstruktion

Taggar i artikeln

BRA-flyg
Publicerad
Uppdaterad

Den rekonstruktionsplan som BRA arbetat med sedan den 19 oktober godkändes av fordringsägarna och beslutades i Solna tingsrätt den 16 februari. Nu har domen vunnit laga kraft och BRA återgår till normal verksamhet.

Realtid.se

-Att vi nått i mål med företagsrekonstruktionen är ett mycket glädjande besked för kunder, medarbetare och samarbetspartners som varit både stödjande och tålmodiga genom den här processen, säger Ulrika Matsgård, vd för BRA i en skriftlig kommentar.

BRA har under rekonstruktionsprocessen haft stort fokus på att utveckla och förbättra verksamheten samt att stärka de långsiktiga ekonomiska förutsättningarna. Såväl kund- som leverantörsavtal har omförhandlats samtidigt som lönsamhetsstärkande åtgärder har initierats. Utöver det skjuter ägarna till nytt aktiekapital om 114 miljoner kronor.

-Nu har BRA mycket goda möjligheter att fortsatt bevara flyginfrastrukturen och tillgängligheten i Sverige, samtidigt som vi aktivt driver vårt viktiga hållbarhetsarbete framåt. Jag vill rikta ett varmt tack till alla som stöttat oss i den här processen, säger Per G. Braathen, ordförande och ägare i BRA.

Annons

Efter rekonstruktionen kommer BRA fokusera på tre affärsben: 1) Inrikesflyg där BRA har ett 20-tal flyglinjer med Bromma flygplats som huvudbas. De första två månaderna var passagerartillväxten plus 6 procent. 2) Chartertrafik på uppdrag av researrangörer som Apollo och Ving flyga resenärer från Sverige, Norge, Danmark och Finland ned till södra Europa samt Egypten och Kanarieöarna. 3) Bemannade flygningar åt andra flygbolag (ACMI) där BRA nyligen ingick ett avtal med Austrian Airlines som är en del av Lufthansagruppen om flygningar i och runt Österrike.

-Jag är glad över att kunna meddela att BRAs rekonstruktion har slutförts framgångsrikt. Bolaget har genomfört flera åtgärder för att skapa finansiell stabilitet, och i kombination med en sund affärsverksamhet, ser jag goda förutsättningar för BRA att driva och utveckla verksamheten framåt, säger Nils Åberg, rekonstruktör.

Annons