FinansNyhet

BRA ansöker om rekonstruktion – fryser verksamheten helt

Publicerad

Svenska flygbolaget BRA ansöker nu om rekonstruktion för att skydda bolaget från konkurs.

Camilla Jonsson

BRA har som ambition att stegvis återstarta bolaget och flygtrafiken igen efter sommaren, allt eftersom förutsättningarna för att bedriva flyg förbättras.

Sedan coronakrisen bröt ut har biljettförsäljningen för flygbolaget BRA och flygbranschen i stort minskat i en aldrig tidigare skådad takt. Den 19 mars meddelade flygbolaget att man drog ned trafiken till ett minimum och att all personal permitteras.

Den 1 april meddelade bolaget att all flygtrafik pausas fram till 31 maj, då efterfrågan på flygbiljetter försvunnit. Nu ansöker BRA om rekonstruktion för att kunna återuppta flygtrafiken efter sommaren.

Annons

Beslutet att nu ansöka om företagsrekonstruktion bygger på den akuta kris som coronautvecklingen fört med sig.

– Efter noggranna överväganden väljer företagets styrelse att ansöka om rekonstruktion och frysa verksamheten helt. Detta kommer ge oss andrum för att ta fram en långsiktigt hållbar affärsplan. Jag beklagar innerligt hur detta påverkar anställda och kunder, säger Geir Stormorken som är flygbolaget BRA:s vd i en skriftlig kommentar.

Under rekonstruktionsperioden kommer BRA se över sin företagsstruktur och identifiera effektiviseringsmöjligheter för att säkerställa att förutsättningarna blir de allra bästa när flygbranschen har möjlighet att starta om igen

Annons

BRA:s ca 600 anställda är sedan mitten av mars korttidspermitterade på grund av den hastigt krympande flygtrafiken. 

Bolaget planlägger för att alla kunder skall få sina uteblivna resor kompenserade när verksamheten drar igång igen.

 

Annons
Annons