MarknaderNyhet

Botten är nådd tror förvaltaren Anders Wright

Förvaltaren lyfter fram spelkoncernen Embracer och menar att investerare kommer att få upp ögonen för aktien igen när bolaget presenterar sin nästa kvartalsrapport.
Publicerad

Anders Wright som förvaltar fonden Consensus Småbolag har sett flera av sina största innehav falla kraftigt under året. Men nu tror förvaltaren att botten är nådd bland favoritinnehaven.

Isac Boukachabia

Fonden vars största innehav är Hexatronic, Embracer och Evolution har backat cirka 36 procent i år samtidigt som Stockholmsbörsens breda index har fallit cirka 25 procent.

”Det är så klart alltid roligare när det går bra. Tittar vi på fem och tio år har vi fortfarande starka siffror, men sen har nedgångarna gått fort. Vi är fortfarande övertygade om att vår grundtes ger en högre avkastning på lång sikt men det blir också en högre volatilitet i portföljen”, säger Anders Wright till Dagens Industri.

Förvaltaren lyfter fram spelkoncernen Embracer och menar att investerare kommer att få upp ögonen för aktien igen när bolaget presenterar sin nästa kvartalsrapport. Även listbytet till Stockholmsbörsen från First North och bytet till redovisningsstandarden IFRS kommer enligt Wright att gynna bolagets aktie.

Annons

Vidare lyfter Wright fram fiberkabelbolaget Hexatronic som är ner cirka 25 procent sedan årsskiftet. Under det första kvartalet hade bolaget en organisk tillväxt om över 70 procent. Ebita-marginalen i bolaget förbättrades under det första kvartalet till 13 procent, jämfört med 10 procent året innan. Förvaltaren menar att ebita-marginalen troligtvis redan hade varit över 15 procent om det inte var för de stigande råvarupriserna.

Avslutningsvis kommenterar Anders Wright teknikbolaget Smart Eye som rasat cirka 70 procent under året och ser en uppenbar risk för en nyemission i bolaget.

”En sådan risk finns uppenbarligen så frågan är om de försöker att bromsa verksamheten lite för att klara sig längre eller om man väljer att ta in pengar. Vi tycker att man klarar en utspädning på de här nivåerna och vi är komfortabla med att vinsterna inte försvinner utan är framflyttade”, avslutar Wright.

Annons
Annons