Fredrik Lindqvist, M&A-chef på Linklaters.
Fredrik Lindqvist, M&A-chef på Linklaters.
Börs

Börsnoteringen av Traton sysselsätter 50 av Linklaters medarbetare

Linklaters är rådgivare till Traton i deras planerade börsnotering. "Det som sticker ut är att det handlar om ett så stort bolag och att det rör sig om en möjlig simultan börsnotering på två börser", säger Fredrik Lindqvist, Head of M&A and capital markets Linklaters Stockholm till Realtid.

Uppdaterad 2019-06-14
Publicerad 2019-06-14

Volkswagen planerar att notera lastbilsdivisionen Traton, där Scania ingår, på Stockholmsbörsen liksom på Frankfurtbörsen. Den första handelsdagen planeras vara den 28 juni i Frankfurt och Stockholm.

Den juridiska rådgivaren till Traton är advokatbyrån Linklaters. Uppdraget har pågått i mer än ett år och sysselsätter ungefär 50 medarbetare på fem av Linklaters kontor.

– Det som sticker ut i det här ärendet är att det handlar om ett så pass stort bolag och att det rör sig om en möjlig simultan börsnotering på två av Europas ledande börser, säger Fredrik Lindqvist, Head of M&A and capital markets Linklaters Stockholm till Realtid.

Vad är utmaningen?

– Eftersom Traton planeras att börsnoteras både i Stockholm och i Frankfurt måste vi hela tiden arbeta parallellt på två fronter för att uppfylla såväl svenska som tyska börsregler och krav. Dessutom är amerikanska investerare inblandade, vilket innebär att vi även måste uppfylla amerikanska värdepappersregler.

Är det stora skillnader i kraven?

– Det finns mer likheter än man tror. Dessutom har vi upplevt en stor flexibilitet hos börserna att samordna sig för att möjliggöra en eventuell börsnotering på båda börserna samtidigt.

Fredrik Lindqvist berättar att kontoret i Stockholm har spelat en central roll i det här uppdraget och det menar han är en bekräftelse på att Stockholm och Sverige utgör en viktig plats i världen som centrum och vad gäller finansiella frågor.

Vad talar för att det inte skulle bli en börsnotering?

– Det vill jag inte kommentera.

Förutom Linklaters har JP Morgan, Goldman Sachs, Deutsche Bank, Citi och Freshfields utsetts till rådgivare inför noteringen, enligt källor till Reuters.

Platsannonser

Logga in