Börslunch är tillbaka när EFN återuppstår

Taggar i artikeln

EFN Handelsbanken
Publicerad
Uppdaterad

Under tisdagen är det nypremiär för EFN-programmet Börslunch. Vid sidan av flaggskeppet lanseras även nysatsningen EFN Direkt, vars ambition är att bevaka svensk ekonomi över hela landet.

Det var 2019 som EFN Ekonomikanalens flaggskeppsprogram ”Börslunch” lades ner. Avvecklingen skedde samtidigt som programmets ankare Gabriel Mellqvist lämnade för att börja på Dagens industri.

Nu har Gabriel Mellqvist rekryterats tillbaka till EFN, då Handelsbanken ändrade sig om kanalens planerade nedläggning. Detta skedde i samband med kanalens initiativtagare tillika bankens tidigare kommunikationschef Johan Lagerström, hade kommit tillbaka till banken i rollen som rådgivare.

Premiären för nygamla Börslunch sker i dag, tisdag, men kommer framöver till en början att sändas på måndagar, onsdagar och fredagar. Det leds av Magdalena Kowalczyk – ekonom och programledaren känd från bland annat Lyxfällan – och Jonas Malmborg, ekonomijournalist och författare.

Annons

Temat för nypremiärdagen är verkstad. I studion finns gästerna förvaltaren Mattias Sjödin från Carnegie och Anders ”Rulle” Rudolfsson, aktiemäklare på DNB som ger sin syn på bland annat Atlas Copco och Sandvik.

– Börslunch förändrade svensk finans-tv och när publiken kräver det tillbaka, så kommer vi leverera mot en kunnig publik som vill veta ännu mer, säger Leo Lagercrantz, publisher och ansvarig utgivare på EFN Ekonomikanalen, i ett pressmeddelande.

En annan storsatsning är det nya programmet EFN Direkt, som kommer att sändas dagligen.

Annons

– På premiären av EFN Direkt gästas vi av journalisten Niklas Ekdal och programledaren Magdalena Kowalczyk. Vi kommer att prata om dagsaktuella händelser och det makroekonomiska läget med fokus på USA, Ryssland och Kina, säger programledaren Kajsa Söderberg i ett pressmeddelande.

EFN planerar också att etablera ”fullödiga redaktioner” på fler platser i landet, det rapporterar Dagens Opinion.

–  Vi kommer att etablera en rikstäckande kanal med kvalitets-tv från hela riket. Vi ska täcka hela Sverige. Om vi hade varit igång, skulle vi ha rapporterat direkt från Malmbanans urspårning, säger Leo Lagercrantz till Dagens Opinion.

Annons

Han tillägger att EFN kommer att anställa flera reportrar och fotografer ute i landet, och menar att EFN fyller en tom plats på mediekartan.

Annons