Gabriel Mellqvist rekryteras tillbaka till EFN – ”Jag är rädd för att börja samla damm”

Taggar i artikeln

Dagens Industri EFN
Gabriel Mellqvist. Foto: Youtube
Publicerad
Uppdaterad

Programledaren och reportern Gabriel Mellqvist hoppar tillbaka till återuppstartade EFN från Dagens Industri.

Realtid.se

Vid årsskiftet skulle EFN Ekonomikanalen läggas ner, men strax före jul kom omvända besked: Ägaren Handelsbanken hade ändrat sig och vill driva vidare webbtevekanalen.

EFN kommer även i fortsättningen att vara oberoende och lyda under Granskningsnämnden samt Myndigheten för press, radio och tv. Leo Lagercrantz blir ny ansvarig utgivare från 1 januari, en roll som han även har haft tidigare om åren.

– Gabriel är väl förankrad i EFN genom att han var en del av vår redaktion som flera år i rad tog hem förstaplatsen när börs- och finansbranschen utsåg Sveriges bästa ekonomikanal*. Det är glädjande för redaktionen, och ett gott betyg till medarbetarna, att han väljer att återvända för den nya satsningen framåt, säger Leo Lagercrantz, ansvarig utgivare.

Annons

Gabriel Mellqvist som varit på Dagens Industri de senaste fyra åren säger så här till Realtid:

– Det här sker ju med en del vemod. Jag har verkligen trivts på DI och jag tycker att vi har kommit väldigt långt med DITV. Samtidigt är jag rädd för att börja samla damm och jag tycker som allmängiltig princip att man ska röra på sig då och då.

Att valet föll på EFN när det var dags att röra sig på, visade sig vara ganska enkelt.

Annons

-EFN är ju unikt och roigt. En plats där även den nördigaste ekonomiska diskussionerna kan få breda ut sig, säger Gabriel Mellqvist till Realtid.

Hur har reaktionerna varit på DI?
– Mitt besult har tagits emot varmt och ömsint, så jag känner mig allmänt rörd och skör i dag.

EFN Ekonomikanalen börjar att sända igen den 13 mars.

Annons

Annons