Skandinavisk kreativitet belönas även med årets "Rising Star".
Wall Street Journal hyllar Holmström och Bjuhr
Mest läst i kategorin
När The Wall Street Journal besöker restaurangen Gastrologik i Stockholm fångas deras matrecensent, Bruce Palling, av ett ”gastronomiskt fenomen”.
Palling beskriver en restaurang som omges av exklusivitet och försynthet. Den skyltar inte ens med sin närvaro utanför portingången.
Han beskriver maten med termen ”New Nordic couise” – mat som är näringsrik, frisk, innovativ och full av smaker. Upplevelsen avrundas som imponerande och superb.
Restaurangen erbjuder sina gäster två menyer som är unikt sammansatta för varje dag. Enligt Gastrologik vill de inte låsa sig till ett fåtal leverantörer eller en förutbestämd meny utan anpassar maten efter dagens råvaror.
Jacob Holmström och Anton Bjuhr är restaurangens grundare. De har tidigare arbetat på flera stjärnkrogar världen över. Jacob arbetade senast på Stockholms tvåstjärniga Mathias Dahlgren.
Holmström tilldelas även White Guides bemärkelse ”Rising Star 2012” med juryns motiveringen: ”För att inom ramen för det nynordiska köket ha hittat ett eget uttryck med internationell inspiration som i hög grad bygger på att vi också äter med ögat”.
Men smakar det så kostar det, upplevelsen ligger på 695-995 kronor per meny.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.