Realtid

Vinge toppar transaktionslista

Vinge toppar Fastighetsvärldens transaktionsrankning.
admin
admin
Uppdaterad: 09 okt. 2018Publicerad: 09 okt. 2018

Vinge toppar Fastighetsvärldens transaktionslisa, Nordea behöll kund trots misstänkt penningtvätt och Google stänger ned sociala nätverket Google+ – några av rubrikerna i morgonsvepet, tisdagen den 9 oktober då moderatledaren även ska rapportera till talmannen. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vinge toppar transaktionslista
M&A Fastigehtsvärlden har listat Sveriges ledande transaktionsjurister. Som tidigare bygger listan på summan av de underliggande fastighetsvärdena i de inom perioden avslutade transaktionerna samt eventuella finansieringsuppdrag som byråerna haft, skriver branschtidningen
Vinge toppar årets lista, följt av Roschier och Mannheimer Swartling. Sammanlagt 19 byråer rankas

Nordea behöll kund trots misstänkt penningtvätt
Penningtvätt En av Nordeas Köpenhamnsbaserade kunder var misstänkt för penningtvätt. Storbanken varnades redan 2011, men gjorde inget förrän fyra år senare. Det skriver Dagens Industri med hänvisning till danska Börsen.
Det var amerikanska FBI som förmedlade varningen till den nordiska storbanken. Kunden i fråga, Dan Consulting Strand House, ska enligt domstolsdokument ha ägnat sig åt penningtvätt i Östeuropa. Kontot sades upp först 2016. Nordeas riskhanteringschef Julie Galbo vill inte kommentera det enskilda fallet i den danska tidningen utan säger att banken regelbundet övervakar sina kunder och rapporterar oacceptabla beteenden. 

Google stänger ned sociala nätverket Google+
Dataläcka Det var Wall Street Journal (WSJ) som först rapporterade om att Google försökt mörka en dataläcka. Enligt uppgifterna berörs hundratusentals konton. Händelsen har rapporterats under gårdagskvällen, och Google bekräftar nu en del av uppgifterna i ett blogginlägg, enligt Omni. 500 000 användare kan vara berörda.
Felet ska ha upptäckts och åtgärdats i våras. Men Google valde att inte offentliggöra läckan, skriver WSJ.

Kristersson träffar talmannen och Olof Stenhammar ger sig in i debatten
Politik I dag ska Moderatledaren Ulf Kristersson träffa talmannen för en avstämning. Samtidigt ger sig entreprenören Olof Stenhammar, grundare av OMX, in i debatten om regeringsbildningen. I en debattartikel i Dagens Industri på tisdagen menar han att Sverigedemokraternas politik i huvudsak är borgerlig och att det därför vore  naturligt att en borgerlig regering stödde sig på SD. Han berömmer de företrädare för näringslivet som redan “vågat sticka ut hakan”.

IMF justerar ned globala tillväxten
Konjunktur Global BNP väntas uppgå till 3,7 procent i år och likaså nästa år, vilket är en nedskrivning sedan i juli då Internationella valutafonden (IMF) spådde en ökning med 3,9 procent för 2018 och 2019.
Nyhetsbyrå Direkt refererar IMF:s konjunkturrapport som släpptes i natt. Där går att läsa att den globala tillväxten tappat momentum och väntas gå tillbaka jämfört med tidigare prognoser. Den reviderade prognosen innebär en tillväxttakt i nivå med förra året, men enligt IMF har tillväxten blivit mindre balanserad och kan ha toppat i en del länder.
I USA stimuleras tillväxten av finanspolitik, medan den mattas av i Kina på grund av handelspolitik med tullar mot landet.
Tillväxtprognosen är även nedjusterad för euroområdet och Storbritannien.
För tillväxtländerna är bilden blandad, högre oljepris förbättrar utsikterna för oljeexportörer, medan exempelvis Argentina, Brasilien, Iran och Turkiet spås en sämre tillväxt på grund av landspecifika orsaker och geopolitiska spänningar. 

Megarundor på 100 miljoner US-dollar blir vanligare
Riskkapital Volymen rest kapital inom amerikansk tech startup blir allt större. Trenden med så kallade megarundor, det vill säga investeringsrundor i storleksordningen 100 miljoner US-dollar eller mer, tilltar. Det skriver Financial Times (FT) och hänvisar till en rapport från PwC och CB Insights MoneyTree.
Antalet affärer globalt sjönk med 9 procent under det tredje kvartalet, medan den totala volymen investerat kapital ökade med 2 procent. Rika aktörer som Japans SoftBank och Saudiarabiens stora statliga fond bidrar till de höga volymerna rest kapital, skriver FT.

 

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Jämför courtage

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.

Jämför här
ANNONS
Spela klippet

Framtidens äldreboenden: Teknik, trygghet och trivsel

Äldreboenden och andra omsorgsfastigheter kommer att spela en allt större roll inom både samhällsstrukturen och fastighetsmarknaden. Med en snabbt åldrande befolkning ökar behovet av innovativa lösningar som möter de komplexa krav som dagens vård och omsorg ställer. Utformningen av framtidens äldreboenden handlar inte bara om praktiska funktioner utan också om att skapa miljöer som främjar […]