Ekstedt, Gastrologik och Sjömagasinet är nya bland krogarna med stjärnor i Michelin-guiden.
"Vi visste att de var här och testade"
Mest läst i kategorin
Den prestigefyllda restaurangguiden Guide Michelin har precis kommit med sin senaste utgåva och tre restauranger har adderats till listan över svenska stjärnkrogar.
Restaurangerna Ekstedt och Gastrologik i Stockholm och Sjömagasinet i Göteborg har samtliga tilldelats varsin stjärna i årets utgåva av restaurangguiden.
– Vi hade inte räknat med det, men hoppats hade vi gjort. Vi visste att de hade varit här och testat, säger Jacob Holmström, krögare på Gastrologik, till Realtid.se.
Enligt Jacob Holmström hade ingen på restaurangen fått någon förvarning om stjärnutmärkelsen, vilket gjorde den glada överraskningen ännu större.
– Det är superkul och en riktig bekräftelse som innebär mycket publicitet, särskilt i utlandet. Men syftet med Gastrologik är inte att få stjärnor utan att göra en restaurang där vi lyssnar på naturen och har roligt, säger han.
Klarar ni trycket från gästerna nu?
– Ja, vi är mogna även om vi bara haft öppet i 15 månader. Vi hade inte klarat det förra året men nu gör vi det, säger Jacob Holmström.
Om man får tro Michelin-guiden utlovas fortfarande Sveriges bästa matupplevelse på lyxkrogarna Mathias Dahlgren Matsalen och Frantzén/Lindeberg som båda behåller sina två stjärnor.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.