Värdeförändring på fastigheter uppgick till -325,6 miljoner kronor och resultat per aktie uppgick till -9,3 kronor.
Tribona visar negativa värdeförändringar och förlust
Mest läst i kategorin
I dag presenterar Tribona bokslutskommunikén för 2014 och delårsrapport för sista kvartalet 2014.
Per Johansson, vd för Tribona, kommenterar rapporten och säger att resultatet för helåret ligger i linje med bolagets budget, med ett förvaltningsresultat på 128 miljoner kronor.
För helåret framgår det att värdeförändringarna på fastigheter uppgick till -325,6 miljoner kronor, att jämföra med 85,9 miljoner kronor året innan.
”Under perioden har vi negativa värdeförändringar på fastigheter på totalt 326,5 mkr, varav -54,4 mkr är en realiserad effekt avseende försäljningen av Saltängen 1 i Västerås. Den orealiserade förändringen beror framförallt på kända kommande avflyttningar, utebliven KPI-justering för 2015 och annan bedömning på marknadshyror”, skriver Per Johansson.
Orealiserad värdeförändring räntederivat uppgick till -251,5 miljoner kronor, att jämföra med 66,2 miljoner kronor året innan.
Resultat per aktie för helåret uppgick till -9,3 kronor, att jämföra med 2,4 kronor året innan.
För fjärde kvartalet var värdeförändringarna på fastigheter -119 miljoner kronor, att jämföra med 3 miljoner kronor samma period året innan. Orealiserad värdeförändring räntederivat uppgick till -63,6 miljoner kronor, att jämföra med -2,8 miljoner kronor samma period året innan.
Resultat per aktie uppgick till -3,2 kronor, att jämföra med 0,2 kronor året innan.
Styrelsen har föreslagit en oförändrad utdelning om 0,50 kronor per aktie.
Tribona meddelar även att bolaget har kommit överens med sina befintliga långivare Swedbank, Aareal samt Sparbanken Skåne, som står för 85 procent av bolagets bankskuld, att refinansiera samtliga låneavtal i förtid.
Bankavtalen förföll tidigare under februari 2016 men ska ersättas med nya villkor.
”Denna refinansiering som slutförts under januari 2015 kommer att innebära lägre marginaler och därigenom lägre finansiella kostnader, lägre amorteringar och en väsentligt bättre förfallostruktur. De ekonomiska effekterna av detta kommer visa sig med start redan under januari 2015”, skriver Per Johansson i rapporten.
Belåningsgraden kommer efter detta att uppgå till 59,8 procent jämfört med 57,1 procent.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.