Realtid

Svensk tvåa i fransk kocktävling

administrator
administrator
Uppdaterad: 29 jan. 2009Publicerad: 29 jan. 2009

Den svenska kocken Jonas Lundgren blev tvåa i den prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d'Or i Lyon i Frankrike.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bland hans segrande matkompositioner fanns färsk rimmad torskrygg, fylld med dill och citronmarinerade norska räkor, pocherade i sitt eget skinn.

– Det är jättekul. Han presenterade sina rätter på ett fantastiskt sätt, med den charm och precision som behövs i sådana här sammanhang, säger jordbruksminister Eskil Erlandsson som var på plats i Lyon tillsammans med handelsminister Ewa Björling.

– Det här gynnar min idé om att Sverige ska bli Europas nya matland. Det ger jobb och nya möjligheter i alla delar av Sverige, säger Erlandsson.

Tävlingen Bocuse d’Or hålls sedan 1987 vartannat år i Lyon. I årets upplaga vann den norska deltagaren medan Frankrike blev trea av 24 tävlande nationer.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

mutbrott
Spela klippet
Juridik

Här i organisationen sker de flesta mutbrotten

08 dec. 2025
sju
Spela klippet
Realtid TV

Sju bolag äger en tredjedel av svenskarnas kapital

07 dec. 2025
han
Spela klippet
Realtid TV

Han vill stoppa pajkastningen – med svensk teknik

06 dec. 2025
ANNONS
ANNONS