Englands matguru Gordon Ramsay är ökänd för sin kaxighet när han försöker få misslyckade restauranger på fötter i programmet Kitchen Nightmares. Nu sågas hans egen nyöppande krog i New York längs fotknölarna.
Superkocken floppar i New York
Mest läst i kategorin
Förväntningarna på Ramsays nya restaurang Gordon Ramsay at the London, i New York, har varit skyhöga. Men hittills har han inte levt upp till dem, skriver Evening Standard.
Matkritikerna, vars ord är lag bland New Yorks finsmakare, har nämligen varit skoningslösa. Pilgrimsmusslorna är “överkokta” och hummerraviolin “seg”.
New York Suns utsände tyckte att svamprisotton var en “särskild besvikelse”.
Gordon Ramsay har ett tiotal restauranger i England och har även medverkat i flera olika TV-program. London (restaurangen alltså) uppges ha kostat runt 40 miljoner kronor. Det verkar inte ha hjälpt.
”Vi är chockade över seg hummerravioli (för att inte nämna notan)”, skriver inflytelserika New York Magazines Gael Greene i sin recension, som också kritiserade restaurangen för att ha dåliga lås på sina toaletter.
”London är inte en Michelin-trestjärnig restaurang, även om jag är övertygad om att det var meningen att den skulle bli det”.
Ramsay, som kan trösta sig med att han redan har en trestjärnig restaurang hemma i England, har kallat sin nya krog för ”den viktigaste restaurangen jag kommer att öppna i hela mitt liv”.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.