...Realtid.se:s vinexpert ger ett sista tips för detta år. Självklart handlar det om den ädlaste av drycker och den kommer kall, torr och gratis för somliga.
Staffan Dahlgren
Mest läst i kategorin
Hej på dig Staffan, Vad har du för dig?
– Jag är på väg hem från jobbet. Idag har jag prövat massor med nya boxviner.
Så du har druckit hela dagen du!
–Smakat inte druckit.
Eftersom vi klarade av julölen förra veckan tänkte jag att vi skulle gå direkt på nyårschampagnen. Vad tycker du man ska köpa då?
– Med champagne ska man välja sort efter tillfälle. Champagne kan göras på tre sorters druvor: pinot noir som ger en kraftfull smak, pinot meunier som ger en mjukhet och chardonnay som ger ett syrligt och friskt inslag.
Ok, när ska man ha vilket då?
– Börja gärna nyårsmiddagen med en Pol Roger som aperitif. Den består till hundra procent av chardonnay. Sedan till skaldjuren vill man kanske ha en lite kraftigare sort. Då föreslår jag en Bollinger, en riktig klassiker av högsta kvalitet. Den består av cirka hälften pinot noir, hälften chardonnay och ett litet inslag av pinot meunier. Sedan till tolvslaget tycker jag att man kan välja en lite billigare champagne. Ett bra val då är André Clouet.
Det lät ju enkelt. Då är nyårsfesten spikad. Vad gör du annars i jul?
– Jag lämnar storstaden för den idylliska fjällvärden. Ska bli riktigt skönt att åka lite skidor.
God jul och gott nytt år!
– Detsamma!
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.