Realtid.se:s egen vinexpert som känner hur våren kommer närmare, förbereder grillen och tipsar om ett bra vin att dricka till.
Staffan Dahlgren
Mest läst i kategorin
Tjena Staffan, hur är läget?
– Det är fullt ös, har ett gäng spanska affärskontakter på besök.
Jag tänkte att vi skulle förbereda våra läsare på grillsäsongen och tipsa om ett riktigt bra grillvin. Då kanske ett spanskt vin skulle passa med tanke på dina gäster.
– Visst, spanska viner är på gång igen efter en liten svacka. När man grillar vill man gärna ha ett vin som passar till lite olika rätter och kanske inte allt för strävt. Ett bra vin då är Gandia Tempranillo, finns både på flaska och box som kostar 57 kronor respektive 185 kronor.
En klassisk Rioja eller?
– Nej, inte alls. Många förknippar ju spanska viner med Rioja, men Spanien har väldigt mycket mer. Det här vinet kommer från Valencia och är medelfylligt, smakrikt och fruktigt.
Vad skulle du välja att lägga på grillen som kan passa bra med Gandia?
– Kyckling är ett utmärkt val. Se till att marinera den i olja, vinäger och provencalska kryddor som rosmarin och oregano. Låt marinaden verka i sex timmar så blir det riktigt smaskigt.
Funkar det med fisk?
– O ja, men då ska det vara lite fastare fiskar som svärdfisk, lax eller marulk.
Kan du rekommendera tillbehör till kycklingen eller fisken?
– Varför inte göra en couscoussallad med tomater och lite grönt. Till det skulle jag även rekommendera en sås på gräddfil och tabasco.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.