UPPDATERAD Blir första svenska byrå i Hannes Snellman- och Roschierland. Har rekryterat tiotalet jurister från "ledande finska byråer".
Magnusson öppnar kontor i Helsingfors
Mest läst i kategorin
Hannes Snellman och Roschier är kända för sina på senare år genomförda Sverigeetableringar. Advokatbyrån Magnusson går nu i motsatt riktning och öppnar i februari sitt åttonde kontor i Helsingfors.
Magnusson är enligt egna uppgifter först med att som svensk byrå etablera sig i den finska huvudstaden, och kommer att börja med 10-12 jurister, varav fem delägare. Adressen är än så länge hemlig, men förhandlingar pågår om lokaler på en central adress, enligt Per Magnusson, Senior Partner.
Likaså är det ännu hemligt vilka jurister som rekryterats till kontoret:
– De har inte offentliggjort det i sina nuvarande organisationer än, säger Per Magnusson, men uppger att det är från flera ledande byråer i Helsingfors.
Vad har du lockat med?
– Det de tycker är intressant är vår satsning i Östersjöområdet, att vi är en internationell byrå i området. De är övertygade om att de kan vara med och utveckla den strategin.
Har ni någon initial beläggning?
– Ja, absolut. Flera av juristerna är etablerade advokater som har med sig egen verksamhet.
Per Magnusson uppskattar att byrån totalt kommer att omsätta ungefär 170 miljoner kronor under det kommande räkenskapsåret. Senaste omsättningssiffran i den svenska delen var knappt 60 miljoner. Vinstdelningssystemet sker enligt ”single profit pool”, dvs delägarna i de olika länderna delar lika på vinsterna.
Helsingforskontoret kommer att ha särskilt fokus på M&A, bank och finans samt IT-frågor – ”men naturligtvis erbjuds rådgivning inom Magnussons samtliga kompetensområden”, skriver byrån i sitt pressmeddelande om det nya kontoet..
Magnusson har idag kontor i Köpenhamn, Göteborg, Minsk, Moskva, Stockholm, Warszawa och Wroclaw.
UPPDATERING
Per Magnusson meddelar Realtid.se, apropå en läsarkommentar om en Legal Week-artikel där det står att vinsten per delägare är 11,6 miljoner kronor, att byrån aldrig offentligt redovisat vinsten per delägare.
”PEP-siffran måste vara en missuppfattning”, skriver Magnusson dock.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.