Biffen från Nobis gårdar kom i själva verket från Uruguay.
Lyxhotellet Nobis fuskar med maten
Mest läst i kategorin
Lyxhotellet Nobis Hotel i Stockholm skrev på menyn att de serverade ”hängmörad kallskuren biff från Nobis gårdar”, vilket var en bluff, enligt Aftonbladet.
I själva verket var biffen varken hängmörad eller från Nobis gårdar på Gotland. Köttet hade rest ända från Uruguay och var något som kallas ”biff med kappa”.
Bluffen uppdagades vid Miljö- och hälsoskyddsnämndens inspektion av köttet som låg i kökets kylar.
Nobis inköpschef har förklarat misstaget med att köttet inte gick att få tag på vid just denna tidpunkt.
Hotellets vd Armen Tagvorjan uppger dock att fel kött har skickats till restaurangen.
– Vi ändrade i de svenska menyerna och tog bort meningen där det stod köttet var från Nobis gårdar. Men vi ändrade aldrig i de engelska menyerna, vilket var ett misstag, säger han till Aftonbladet.
Miljö- och hälsoskyddsnämnden har beslutat att Nobis Hotell brutit mot livsmedelslagstiftningen genom att ha vilselett sina kunder, vilket är förbjudet. Nämnden poängterar att problemet måste åtgärdas med en gång.
Fler kontroller väntar för att se till att gästerna inte fortsätter att bli vilseledda, enligt Aftonbladet.
Realtid.se har tidigare skrivit om Nobis Hotel då det blivit prisat bland de bästa affärshotellen. Nobis Hotel var det enda hotellet i Norden som fick plats på listan.
Bland andra Advokatfirman Vinge har valt Nobis Hotel för julfest.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.